Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Over communiceren

Geplaatst op 15-03-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten

Na afwezigheid van bijna een jaar komt er weer iets als het oude Rijnlandkatern op de website. Als gewezen voorzitter van de redactie van dat gedrukte verenigingsperiodiek ben ik daar natuurlijk ontzettend blij mee. Aan de coördinator, Peter Reimer, heb ik dan ook onmiddellijk toegezegd om als voorzitter elke twee maanden een column te verzorgen.

Communicatie is in veel bedrijven en organisaties een onderschatte bezigheid. Sommige overheden zetten een hele communicatieafdeling op maar weten die niet goed te benutten. Communicatie is namelijk geen doel maar een middel. De vorm van elke communicatie is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Informeren, betrekken, committeren of verkopen, het vraagt steeds om een andere vorm.

Zonder een open uitwisseling van gedachten, hoe groen of rijp dan ook, kan een discussie over beslissingen of plannen algauw tot een strijd van elkaar niet horende of begrijpende partijen verworden. Het is die ervaring die mij beweegt om in het bestuur regelmatig aan te dringen op vooroverleg over allerlei zaken. Laat de leden maar vrijuit spreken over wat hen bezighoudt, wat ze graag zouden willen en met elkaar de mogelijkheden en onmogelijkheden ervaren. Liever een goed gesprek dan een formele stemming.

Een van de belangrijkste middelen voor een blijvend goede sfeer in de vereniging is om met elkaar in gesprek te blijven. Hans Maarten van den Brink , voor de meeste roeiers bekend als  schrijver van ‘Over het water’, betoogde dat laatst nog in een interessant artikel (NRC, 20 februari).  Bij ons kan dat op het vlot, in de loods of aan de koffie. Dat kan ook tijdens een informeel overleg of vergadering. En het kan ook via de website. Althans, ik hoop dat de redactie van de website daar ruimte voor wil bieden en dat de leden van onze mooie vereniging die ruimte ook gaan gebruiken.

Evert Gianotten

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023