Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Positief griepje

Geplaatst op 18-12-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Wim Huisman

20161218 sick duck1

Hoewel dag en nacht omringd door de medische staf om mij weer roei-of stuurklaar te krijgen, verloopt het herstel trager dan gewenst.
Maar, zegt de huisarts, het gaat hier dan ook niet om een griepje dat de halve bevolking tegenwoordig meent te hebben bij het minste of geringste gevoel van enig lichamelijk ongemak. Het gaat, aldus de huisarts, om griep met een hoofdletter G. Het echte mannenwerk dus, de stoeremannengriep.

Zo van: de hele dag hangend en zappend op de bank of in bed doorbrengen, acht maal per dag roomservice, een paar keer de wijkverpleegster langs en af en toe een slaapje doen. Kortom wat de echte stoere man diep van binnen eigenlijk alleen maar wil.

Ik moet zeggen, in het begin is het even wennen maar eenmaal in het juiste ritme gekomen wil je niet anders meer.
Zodat, al lang aan de beterende hand, ik de koortsthermometer regelmatig in het kopje hete thee met kaneelbeschuitje doopte, -vandaag weer 41,2 graden!- om triomfantelijk te verklaren dat het echt nog niet goed gaat.

Maar toch, maar toch, op een gegeven moment was ik aan wat anders toe. Een rondje in huis, een rondje om huis, een rondje winkelcentrum, een rondje apotheek. Daar viel mijn oog op een reclame:  “extrapositiefgevoeltabletten bij griep”.
Dat kon ik gebruiken. Meegenomen, bijsluiter gelezen waarin stond dat na enkele dagen slikken even ter controle het plasje opgestuurd moest worden. Dat gaf me meteen een heel positief en vertrouwd gevoel. De verzendkosten waren bij de prijs inbegrepen en de adressering was al voorgedrukt op flesje: WADA.  Had ik nog nooit van gehoord, maar dat zou spoedig veranderen.

Vol met positieve energie gevoelens kreeg ik na een dag of tien de uitslag:
U bent buitengewoon positief getest op de volgende verboden middelen:

  • di ethanol methyl ether weetnietmeervanophouden.lactaat
  • voetbalkunstgraskophemerinrubbergranulaat
  • 1.2.3 tri tolueen debeukerinmettanteleen
  • px10 hetwittehuisschoonineenommezien
  • 600kg bommen en granaten geenflauwekulverstandopnul.

Ik blij met zo'n positieve uitslag, ik voelde me helemaal toppie!
Tot ik verder las. Waarom moet nou zo'n positief verhaal zo'n negatief gevolg krijgen?
“Het internationale anti-doping agentschap WADA heeft u geschorst. U mag de komende tien jaar niet roeien, sturen, in een roeiboot zitten of zelfs maar in de buurt komen van een beoefenaar van de roeisport”.

Met mijn laatste restje positieve energie en sprankje hoop belde ik de volgende dag aan bij de Russische ambassade met de vraag of ik een geheim mannetje kon spreken. Nou, dat kon. Ze hebben daar toch al de pest aan het WADA en geheime mannetjes genoeg.
Mannetje zou het even uitzoeken en was zo terug. “Alles grote miesverstande, droek, droek, droek, gewees Amerikanisch verkiezing. Flesjes met geheime plasjes van Donald Trump en van u in de war geraak. Poetin briefje stuur WADA, kom allemaal goed , u gewoon mag weer roei”.


Nou, tot in de boot dan,
Wim

20161218 kip met griep 1

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024