Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Rijnland behaalt 15 blikken op de FISA Masters in Bled

Geplaatst op 27-09-2017  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Peter Reimer

De 4700 roeiers die, gelokt door de fraaie ligging, in de week van 3-10 september uit 46 verschillende landen naar het meer van Bled getogen zijn, zijn niet bedrogen uitgekomen. Het meer was, op de donderdag na, meestal overgoten door de zon en de organisatie liep als een trein. Ook de Rijnlandequipe, bestaande uit veertien mannen en zeven vrouwen aangevuld met een handvol begeleiders en supporters, onder wie de door blessures uitgeschakelde Mies en Eric, heeft volop genoten van deze wedstrijd en zowaar 15 overwinningen behaald.  

 

2017-09-27-bled-1
Botenterrein 

 

Organisatie

Het eerste wat bij aankomst opviel was het gigantisch grote botenterrein dat voor deze gelegenheid met tijdelijke stellingen was ingericht. Er was voor elke boot een plek. Door onze vroege aankomst konden wij de boten relatief dicht bij de vlotten leggen wat scheelde in looptijd. In het gebouw van de kleedkamers bevond zich op de eerste verdieping een grote gymzaal die voor de gelegenheid vol stond met ergometers voor de warming up. Eten en drinken kon je in een grote cateringtent. Daarnaast waren er nog kleinere verkooptentjes voor bier en ijs. Vaste prik op deze wedstrijden zijn de diverse stands van verkopers van allerhande aan roeien gerelateerde producten, vooral kleding maar bijvoorbeeld ook speciaal ontwikkelde roeischoenen om in het voetenbord te klikken.

 

De wedstrijden

De Rijnlanders hebben goed gepresteerd. Zij behaalden vijftien overwinningen, zeven bij de vrouwen, drie bij de mannen en vijf in een combinatieploeg (gevormd met roeiers van een of meer andere verenigingen). De vrouwen zijn onmiskenbaar de toppers van Rijnland. Zij hebben hun blikken zowel in volledige Rijnlandploegen als in combinatieploegen behaald. De mannen hebben niet in een combinatieploeg geroeid. De goede resultaten weerspiegelen zich in het verenigingsklassement. Rijnland bezette zowel bij de mannen als bij de vrouwen de 7e plaats bij een totaal van 861 clubs.

De vrouwen wonnen in de skiff, dubbeltwee en dubbelvier en dat in verschillende leeftijdscategorieën. Lia en Marianne zijn de topscorers met ieder 5 blikken. Saskia beleefde haar tweede jeugd en won 4 blikken. Ooit was zij jeugdkampioen in de skiff, nu won zij o.a. als 60+er de F1x.  

De mannen wonnen de G8+, de H4- en de H2-. In de H8+ werd geen blik getrokken maar wel een knappe tweede plaats behaald, 0,8 seconde achter de winnaar. Na vergelijking van de eigen tijd met die van de drie andere heats, bleek de H8+ overall een tweede plaats in te nemen, wat wil zeggen dat bij deelname in een van de andere drie heats Rijnland gewonnen zou hebben.

2017-09-27-bled-6

 

Het eten

Dagelijkse gesprekstof was ‘waar gaan wij eten’. Parrallel aan dit thema liep ‘waar gaan wij ons slotdiner houden met de hele equipe + aanhang’. De meningen waren aanvankelijk verdeeld. Een aantal van ons baseerde zich op internet verkenningen. Anderen gingen af op hun ervaringen in de door de week bezochte restaurants. Het was tenslotte de praktijkervaring die de doorslag heeft gegeven. Raadpleging van een reisgids had ons naar een pittoresk bergdorpje geleid waar wij een al even pittoresk restaurant, compleet met serveersters in klederdracht, aantroffen. Hier hebben wij aan het eind van de week ons slotdiner gehouden. De sfeer zat er zo goed in dat de baas van het restaurant ons een serenade bracht op zijn mondharmonika.    

Toeristisch

Het meer van Bled is een toeristische trekpleister maar ook de hoofdplaats van Slovenië Ljubljana is een bezoek alleszins waard, zo heeft een deel van de equipe ervaren. De omgeving van Bled, een bergachtig gebied, leent zich goed voor actieve recreatie, zoals mountainbiken. Met deze activiteit hebben zich drie roeiers, die op zaterdag geen wedstrijden meer hadden, bezig gehouden. Helaas liep het voor Jan Willem wat minder fortuinlijk af. Op een zeer steil gedeelte is hij gevallen en heeft hij zijn knie geblesseerd (inmiddels roeit hij weer). De les is dus roeier houd je bij je roeiersleest.        

 

Meer informatie

Je  kunt de uitslagen van de Rijnlanders vinden: www.wrmr2017.com
Type in de zoekfunctie ‘Rijnland’ of ‘naam’ van een van de roeiers van wie je de prestatie wilt weten en je vindt de uitslag van de race. 

De rangorde van de clubs vind je op: www.regattacentral.com/regatta/results2/fisaTeamPoints.jsp?job_id=4716

 

Peter Reimer

 

 

2017-09-27-bled-3
WF 4x

2017-09-27-bled-2
Henk&Henk H2x

2017-09-27-bled-4
H 4-


Saskia

2017-09-27-bled-52017-09-27-bled-7
slotdiner

 

Meer foto's in het fotoalbum: https://www.rvrijnland.nl/leden/foto-s-2017

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024