Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Rijnland jeugd gaat internationaal

Geplaatst op 09-04-2024  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Rutger Hondelink
Eva (achtergrond) en Juliette (voorgrond) warmen op in de skiff voor hun krachttraining
2024-04-09-rijnland-jeugd-gaat-internationaal

“Als ik hardop droom, dan hoop ik dat ik over een paar jaar meedoe aan The Boat Race,” vertelt Juliette Goodall (16) op bescheiden toon vanachter haar kop thee. Naast haar zit trainingsmaatje Eva Hermann (17). De twee jonge vrouwen doen voor onze club mee aan het nationaal kampioenschap voor kleine nummers (NK klein) van 19-21 april. De kans op blik is groot.

In 2022 was het Lucas Veldmaat die voor het laatst uitkwam voor Rijnland op het NK klein. Dat jaar stapten Eva en Juliette voor het eerst in een roeiboot. Twee jaar later doen ze zelf mee voor het kampioenschap.

Juliette: “Vorig jaar juli won ik (met Zofia) de M16 2x op de Dutch International Youth Regatta, een wedstrijd voor alle niveaus en leeftijden voor iedereen jonger dan 23. Na de vakantie kwam Jan Schulten naar Eva en mij toe. Of we zin hadden om serieus te gaan trainen: van 2 keer per week en niet in de vakantie, naar vijf keer per week (ook in de vakanties).” Eva vult aan: “Nog meer lekker buiten zijn en mijn energie kwijt kunnen: dat leek me wel wat! We kregen ook nieuwe coaches: Jan (Schulten), Brigitte (Etman) en Ad (Dubbeldam) namen het stokje over van Caré (Groenendijk).”

En toen ging het nóg harder. Hieronder zien jullie een tabel met de absolute tijden van de meiden naast de best vergelijkbare categorie binnen die wedstrijd. Ook staat de klassering in het eigen veld erbij. Op basis van deze gegevens kunnen we veilig stellen dat we hier (na de Tromp) te maken hebben met de snelste vrouwen van Rijnland. Juliette werd tweede in onze Wintercompetitie (gecorrigeerd) en heeft bovendien - in verschillende boottypen - alle landelijke wedstrijden dit voorseizoen gewonnen. 

  oktober november januari februari maart
  Tromp (1x) tov snelste Rijnland DM KVW (2x) tov snelst Rijnland DM NJW (2x) tov snelste Mix Vliethead (1x) tov  snelste Rijnland DM Winter Wedstrijden 1x tov #1 in veld Winter Wedstrijden 2x tov #1 DB Head (4*) tov snelste Rijnland DM Skiffhead (alleen 4K) tov D Club
Eva + 1:14 - 0:39 - 0:37 DNS - 0:58 + 0:45 - 0:31 afgelast
# in veld 23/24 2/2 Enige deelnemer 6/11 1/2 7/9
Juliette + 0:14 idem idem - 0:42 + 0:04 (tov #1 M18 idem - 0:33 - 2:05
# in veld 4/11 Enige deelnemer 1/3 1/3 1/9

“Die overgang naar het echte wedstrijdroeien vond ik heel snel gaan: van af en toe een wedstrijdje roeien in de regio naar het NK: en dat in een paar maanden tijd,” gaat Eva verder. “Of ik naast het roeien en school nog tijd heb voor andere dingen?” vraagt Juliette. “Nou, ik heb nog een baantje voor drie uur in de week, bij de EkoPlaza achter de kassa. Afspreken met vrienden doe ik op zaterdagmiddag na de training en ik ga ook naar feestjes. Maar ik moet toegeven, studeren doe ik vaak nog in de pauzes op school... Ik ben blij dat ik nog thuis woon!” lacht de gymnasiaste.

Eva: “We kwamen ook in steeds mooiere boten terecht: van de Ade naar de Kolibrie naar het Carbonnetje (die skiff moet nog gedoopt worden, RH) en nu mag ik zo proefvaren in twee privé Empachers (dank je wel Kees in ’t Veld en Hedi!) en een Filippi die we te leen hebben gekregen van Laga!” Juliette: “In die wedstrijdskiffs voel je echt goed wat je doet. Dat is leuker, vaart beter en voelt sneller.”

Na de Bosbaan volgt het Olympische Regatta Centrum in Oberschleissheim bij München. Op de International Junior Regatta, die daar op 4 en 5 mei plaatsvindt, roeien de snelste junioren ter wereld. Wij zijn ongelooflijk trots dat “onze” Juliette daarbij mag zijn!

 

Rutger Hondelink

 

deel dit bericht


 


Je reactie wordt openbaar op deze website gepubliceerd en moet voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lia Brouwer Lia Brouwer
11 apr 2024 10:05

Fantastisch dames! veel succes.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 5 mei 2024