Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Rijnland opnieuw in de steigers

Geplaatst op 26-09-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paaijmans

Rijnland opnieuw in de steigers?
Is dat nodig na die ingrijpende renovaties in het lustrumjaar? Het gebouw is grondig schoon gemaakt en geschilderd, het terras is verhoogd en de vijver gedempt. Ook zijn werkzaamheden verricht aan de riolering en waterafvoer. Is het dan nooit genoeg? En boten? Koop boten want wij zijn per slot van rekening een roeivereniging.

Ja, aldus een aanzienlijk aantal leden, die moeten worden overtuigd dat een bestuur niet alleen het ‘hier en nu’ bedient, maar met name oog heeft voor de toekomst. Hoe ziet de vereniging er uit over een jaar, over vijf jaar en (vooruit!) over vijfentwintig jaar? Net als bijna alle verenigingen in Nederland moet de RV Rijnland verjongen. Ja, die studenten krijgen het op een presenteerblaadje aangereikt (deels opgeleid door de burgerroeiverenigingen) die jongeren en na een jaar of vijf hoepelen ze als vanzelf weer op om plaats te maken voor nieuwe instroom. En boten? Ja, we willen boten, maar waar laten we die?

De RV Rijnland vergrijst. Niet alleen het gebouw, maar ook de leden. Om (jonge) leden te trekken moet je betere faciliteiten bieden als andere verenigingen en daarbij: we groeien, althans we willen graag het aantal van 500 leden vast houden en om daarom moet je wat te bieden hebben.

Het bestuur heeft geïnventariseerd welke verbeteringen van het gebouw mogelijk zouden zijn en dan komen de kleedruimtes, het sanitair, de sociëteit, de loods, de werkplaats allemaal aan de orde en we willen nog steeds een betere ergometerruimte , een duurzaam gebouw, een grotere werkplaats en wat al niet.

Rijnland in de steigers 1

Om die reden hebben het bestuur en de bouwcommissie, bestaande uit Hedi Poot, Heleen van Gent en Pascal den Ouden, gesprekken gevoerd met een aantal bouwkundigen of architecten en bekeken wat zij voor de vereniging zouden kunnen betekenen. Het meest in de smaak vielen Carin ter Beek en Roel Lichtenberg van “Blauw architecten”, omdat zij de beste ideeën hadden, geënt op een lidmaatschap van beiden van de Delftse Studenten Roeivereniging Proteus-Eretes. Kijk, dan kun je praten! Met mensen die het klappen van de zweep kennen.

Op woensdag 31 augustus werd een bijeenkomst gehouden in het gebouw waar de leden hun gedachten t.a.v. hun wensen en gedachten rond een nieuw gebouw de vrije loop konden laten. De discussie werd vooraf gegaan door een voordracht van ‘good old’ Lex van Gunsteren, emeritus hoogleraar in Delft, die ons toelichtte hoe je het proces om tot besluitvorming te komen kunt sturen en op welke wijze je tot de beste besluiten komt. Daarna werden de bekende ‘geeltjes’ uitgedeeld en kon iedereen aangeven welk ‘item’ in een eventuele nieuwbouw de meeste aandacht moest krijgen resp. daar niet in mocht ontbreken. We kennen de wensen: schoner, gezonder, duurzamer, maar ook ruimere kleed- en douchefaciliteiten, een ergometerruimte, een extra vergaderruimte, meer plaats voor opslag van boten en zo dat ze beter bereikbaar zijn en natuurlijk een prettig gebouw voor mensen met beperkingen. Maar de wegen in het gebouw niet extra lang, geen drempels, ook niet naar de tuin, zorg ervoor dat de boten goed bereikbaar zijn en dat er geen ‘hijskundige’ of acrobatische toeren nodig zijn om een boot te gebruiken en – ook gehoord – maak het gebouw ‘sexy’, uitdagend, bijzonder, zodat passanten denken, “hé, een vereniging met zo’n gebouw, daar wil ik, daar móet ik bij horen”.

De vereniging is 50 jaar oud, en er is een nieuwe knop in de struik. Laat zij tot bloei komen!!

 

Rijnland in de steigers 2

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024