Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Rijnland was jarig, ROW werd voor dit jaar ROP

Geplaatst op 04-07-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Cissy Bck

Hoe oud is de Roeivereniging Rijnland en met welke frequentie komt De Nieuwsbrief uit?

Het waren deze twee vragen waarmee Hester Eriks voor haar ploeg een prijs in de wacht sleepte. Een heerlijke taart, gebakken door Elly Tolman.

 

Elly had ook nog eens met Pieter Lingen en Peter Franken een puzzeltocht georganiseerd over de Vliet, over de Plas en door een sloot richting Stompwijk. Van ruit naar ruit, de route was in kwadranten verdeeld, volgden negen ploegen op enige afstand elkaar. Bij elkaar afkijken was niet mogelijk en ook elkaar volgen had geen enkele zin.

 

Een buitengewoon enerverende en ingewikkelde tocht waarbij roei-, en stuurtechniek op de proef werden gesteld. Enerzijds door de sterke wind die zich vooral op de Plas van zijn sterke kant liet zien, anderzijds door de opdrachten. Zie maar eens met wind en golven een bordje aan de achterkant van een dukdalf te vinden, … en te lezen wat erop staat. Met een foto, coördinaten, kompas en supersterke ogen, een verrekijker zou meer op zijn plaats geweest zijn, moesten de volgende bestemming en letters gevonden worden die samen een woord vormden: ‘marathonroeien’. Dat sommige ploegen op woorden als ‘ondiep water’ kwamen, geeft maar weer aan hoe fantasievol Rijnland-leden kunnen zijn.

 

Intussen was de vereniging veranderd in een waar caféterras waar onder anderen Pascal den Ouden en enkele jeugdleden met de Soevie de borrel hadden klaargezet, aansluitend was er een heerlijke barbecue. Intussen hadden zich meer Rijnlandleden bij het gezelschap gevoegd. Bijzonder feit: de zon bleef schijnen tot de laatste feestganger wegging.

 

Dat er dit jaar geen Rijnland Onderlinge Wedstrijden georganiseerd konden worden, vind ik persoonlijk wel jammer. Het is leuk om met anderen dan je eigen ploegleden in een boot te stappen en te proberen als eerste op het vlot gelauwerd te worden. Maar het alternatief Rijnland Onderlinge Puzzeltocht mocht er zeker zijn. Volgend jaar, Rijnland bestaat dan 52 jaar: wie neemt het voortouw tot ROW of ROP. Meld je aan!

 

Cissy Böck

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024