Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Rijnlands feestje op de Goudse Mijl

Geplaatst op 16-09-2018  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Evelien Korving  -  Bron: Uitslagen Goudse Mijl 2018

2018-09-16-rijnlands-feestje-op-de-goudse-mijl-42018-09-16-rijnlands-feestje-op-de-goudse-mijl-1In de vroege ochtend van zondag 16 september kwamen verschillende Rijnlanders per auto of per fiets (zelfs vanuit Leiden !) aan bij De Goudse Roei en Zeilvereniging voor deelname aan de Goudse Mijl. Een boord aan boord wedstrijd over 1,6 km op de ‘s-Gravenbroekse plas in Reeuwijk.

Het ochtendblok startte met o.a. de DV dubbel twee en de dames en heren skiff. In ons blok startten ook Eugenie en Caroline in de Hofwijck. Willeke en ik voeren in de Pauw. Pas de week voorafgaand aan de wedstrijd besloten Willeke en ik om mee te doen. Omdat we al een tijd niet meer samen in de boot hadden gezeten moest er uiteraard nog twee maal getraind worden op de Vliet. De startjes  (Goudse Mijl heeft een staande start) vonden we  nog niet helemaal vloeiend verlopen. We besloten daarop tot en andere tactiek: niet de standaard ¾,1/2,1/2, ¾, heel, maar 3 PUSH-halen in de start. In de training had dat direct het gewenste effect: het voelde gedegener, de boot was sneller weg, en pas daarna schroefden we het tempo omhoog. 

Ook in de wedstrijd zelf, waarbij we startten met vier tweetjes boord aan boord, kwamen we goed weg. Echter, al 2018-09-16-rijnlands-feestje-op-de-goudse-mijl-2na 100 meter speelden zowel de dwarswind als de ballenlijn ons parten en verprutsten we het voordeel van de goed gelaagde start: we raakten met de riemen op bakboord de ballenlijn. 2018-09-16-rijnlands-feestje-op-de-goudse-mijl-5Daarna volgde een snoek van Willeke waarbij de bakboord riem helemaal parellel aan de boot kwam te liggen. Alleen door direct te houden kon de riem weer snel uit het water gedraaid worden en stoven we weer weg. Maar nu op achterstand, terwijl we eerst voor lagen. Ik verdenk Willeke er van dat ze de actie expres zo heeft gepland om ons adrenaline-peil een boost te geven! Haar tactisch inzicht bleek grandioos! Het tempo ging na de snoek omhoog én er werd extra gas gegeven op de benen. Al snel vlogen we weer richting eerste positie en kwamen we in de buurt van de ploeg uit Alphen. Die gaven echter niet zo snel op.  We bleven even gelijk opvaren, slingerden af en toe hevig op deze ballenbaan maar uiteindelijk kwamen we mooi als eerste over de finish. Met 4 seconde voorsprong.

Na ons hebben ook de andere Rijnlanders - Boujou, Nathalie en Saskia-  in hun skiff tegen elkaar gestreden waarbij Boujou als eerste over de finish kwam. Hulde! Ook Rutger trok blik in een heat met C-skiffeurs. Datzelfde deed ‘Rijnlander-van-de Kouwe-Kant’ Willem van Schelven, in de veteranen E-H skiff. 

2018-09-16-rijnlands-feestje-op-de-goudse-mijl-3In het middagblok wonnen Jan Cees en Nathalie in het mix veld hun blik. Een mooie prestatie! 

De Goudse Mijl-wedstrijd is een laagdrempelige wedstrijd, waarbij je kunt oefenen op het boord-aan-boord roeien op de middellange afstand. De ontspannen krachtmeting speelt zich af op een langgerekte en behoorlijk beschutte plas. Bovendien is het voor ons Rijnlanders dichtbij, is het geheel zeer goed georganiseerd, de sfeer gezellig, en is de Reeuwijkse ambiance ronduit  fraai. Een nazomer-aanrader dus:  tot de volgende (Goudse) Mijl!

Klik hier voor de uitslag.

Evelien Korving

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024