Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Roeiclub vecht tegen vergrijzing

Geplaatst op 09-02-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico Mos  -  Bron: Wiite weekblad Voorschoten, blz.6

VOORSCHOTEN  De Roeivereniging Rijnland bloeit, al zijn nieuwe leden meer dan welkom. Bestuurslid Liesbeth van Beemen (64) doet haar verhaal over het roeien met haar club Rijnland. De club heeft plannen om fors te gaan uitbreiden. „Roeivereniging Rijnland bestaat 52 jaar. Met ruim 500 leden zijn we een middelgrote vereniging en financieel gezond. We beschikken over 90 boten. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig, maar waar het bij ons eigenlijk aan ontbreekt zijn 30+ leden en jeugdleden. De aanwas daarvan is helaas niet al te groot en eigenlijk zijn wij een vergrijzende vereniging."
„Het verloop is zo'n 10 procent dus willen we wel nieuwe leden binnen krijgen", zegt Liesbeth van Beemen tijdens het gezellige gesprek dat plaatsvond op de roeivereniging langs de Vliet. „De 30+ leden hebben het vaak erg druk en die groep is moeilijk te bereiken en ook moeilijk om vast te houden."  

Raar
„Onze locatie ligt eigenlijk in de gemeente Voorschoten, maar behoort toch tot de gemeente Leidschendam, best wel raar. Ik zelf ben hier dertien jaar geleden terechtgekomen, nadat ik eerst andere sporten heb gedaan zoals hockey, schaatsen en hardlopen. Uiteindelijk ben ik er nu helemaal aan verknocht", lacht Liesbeth.
„Mijn functie bij deze club is roeicommissaris en ik ga over instructie en ledenwerving. Roeien kun je lang doen en is eigenlijk niet echt aan leeftijd gebonden en het is gezond en goed voor je lijf, want je gebruikt alle spieren. En je kunt hier iedere dag terecht, als je dat zou willen".

Wedstrijdroeien
„We werken hier bij Rijnland met kennismakingscursussen", gaat ze verder. „Dat doen we met roeiers van studentenvereniging Njord. Die zijn dan instructeur en als de nieuwelingen een aantal lessen hebben gehad, dan kunnen ze kijken of het roeien wat voor hen is."
Njord heeft 800 leden. Hun vloot is overigens wel kleiner dan die van ons. In maart zijn de grote wedstrijden en daar traint nu ook iedereen voor. De ‘Head of the River" is een hele bekende wedstrijd, die op de Amstel wordt gehouden. Een zware wedstrijd van ruim 8 kilometer. Evenals de Heineken Vierkamp. Daarnaast is er de Ringvaart Regatta (100 kilometer lang). 
„Maar wij hebben een veel grotere groep die recreatie roeit. Die zitten ook in andere boten. Qua boten hebben wij altijd ruimte tekort. Ook de ruimte voor ergometers is krap vandaar dat we ook verbouwplannen hebben. We blijven overigens wel op deze locatie, hoor. Over twee jaar willen we hier concreet mee aan de slag. Een architect is al in de arm genomen."


20170209 Roeiclub vecht tegen vergrijzing
Liesbeth van Beemen:
'Roeien kun je bij Roeivereniging Rijnland het gehele jaar door'
Foto: Nico Mos


Inloop
„Zondagochtend is er een inloop waar onze leden die geen vaste ploegen hebben toch kunnen roeien. En er is altijd een instructeur aanwezig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.rvrijnland.nl. Of gewoon onze site bekijken", aldus Liesbeth die zo haar vereniging promoot.


Nico Mos
Witte Weekblad Voorschoten
woensdag 8 februari 2017

 20170209 Roeiclub vecht tegen vergrijzing HMC logo

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024