Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Roeien zaterdag 23 september

Geplaatst op 13-10-2017  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Yvonne Jongeneel

2017-10-13-roeien-zaterdag-1

Zaterdag 23 september

Wat een heerlijk gevoel...het was weekend en ook nog eens prachtig weer.

Een perfecte dag om te roeien en al helemaal om dit met een gezellige club mensen te gaan doen.
We zouden met tien man sterk afvaren/roeien richting Leiden en daar ergens een terrasje pikken in de zon.
Nadat we bij Rijnland verzameld hadden en de bootindeling duidelijk was, werd nog even de route gecontroleerd voordat iedereen het water op ging. Eenmaal in de boot op de Vliet zat de stemming er meteen goed in. Er waren meer mensen op het idee gekomen om het water op te gaan...dus was het ook wel druk en moesten we op sommige stukken goed opletten. Maar iedereen bleef er kalm onder en we roeide/stuurde de boot overal keurig langs en onder de bruggen door. En ondertussen
werd er gezellig gekletst maar ook inspannend geroeid en gestuurd want vooral in de stad was dat wel nodig. Zo kwamen we twee keer een sloepje tegen met wel al te jolige lui die van vaarregels nog nooit gehoord hadden. En kort daarna voeren we rakelings langs een boot met de naam " Mondeju". Erg toepasselijk! En we waren na een flink stuk roeien langs restaurant "de Volharding" gekomen...ook al toepasselijk! Roeiend door de geweldige stad kwamen we er achter dat in tegenovergestelde richting een georganiseerde roeitocht aan de gang was. Uit die boten werd vaak naar ons geroepen dat we de verkeerde richting uit gingen. "Ach wij doen ook maar wat," zeiden we dan
grappend...waarop ze uit de andere boten riepen " dat doen wij al jaren!"...ha ha...
We zagen onder andere gezellige en mooie huizen, volle terrassen, allerlei woonboten,
diverse molens, de watertoren van Leiden en mensen op bruggen die zelfs van ons foto's gingen nemen. Wij werden onderdeel van de stad als bezienswaardigheid!

 2017-10-13-roeien-zaterdag-2

Toen we een beetje uit de stad waren gemanoeuvreerd, kwamen we bij eetcafé Babbels. Hier konden we met zijn tienen dus fijn op het terras babbelen en genoten van een heerlijke lunch in de zon. Daarna was het nog even een stuk terug richting Rijnland...maar dat was totaal niet erg. Het was met de glinstering van de zon op het water nog steeds geweldig! En na een "kruip-door-sluip-door" -wissel in de boot roeide we vol opgedane spierkracht, zongebruind, een beetje moe maar zeer voldaan terug naar ons vertrekpunt.

2017-10-13-roeien-zaterdag-3

Bedankt Edmee voor het organiseren van deze tocht voor leden die nog niet zo lang lid zijn en elkaar beter willen leren kennen. Missie geslaagd en wie weet gaan er een volgende keer nog meer mensen mee die zo'n tocht voor nieuwkomers wel zien zitten.

Groetjes van Yvonne, Hetty, Edmee, Jolanda, Elfried, Annemieke, Pauline, Ingrid, Jan en
Margot.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024