Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Roeiers racen over Leids water

Geplaatst op 20-11-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Rutger Hondelink  -  Bron: Voorschotense krant

Die Leythe en Rijnland organiseren Korte Vlietwedstrijd

 

Zondag 18 november waren vrijwel alle boten van roeiverenigingen Rijnland en Die Leythe op het water voor de Korte Vlietwedstrijden. Bijzonder aan deze wedstrijd: het was de eerste keer dat deze clubs de wedstrijd samen hebben georganiseerd.

 

2018-11-20-roeiers-racen-over-leids-water

 

In totaal 91 boten probeerden in de stralende novemberzon het 4700 meter lange traject tussen de Caesarbrug naar de Hoflandbrug via Allemansgeest zo snel mogelijk af te leggen. Jong en oud, van smalle skiffs (éénpersoons boot) tot snelle achten, in mannen-, vrouwen en gemengde ploegen. Gevolgd door een luid en fietsend lint van supporters en coaches op de wal.

Om dit alles in goede banen te leiden, trommelden de twee verenigingen een groot aantal vrijwilligers op. Een patrouillevaartuig van de provincie Zuid-Holland zorgde ervoor dat alleen roeiboten op het Rijn-Schiekanaal en de Korte Vliet konden.

De roeiers startten met een onderling verschil van 20 seconden achter elkaar aan op het Rijn-Schiekanaal. Met een lichte wind mee naar de splitsing bij Allemansgeest en dan met een scherpe bocht aan stuurboord de Korte Vliet op. Tegen de wind in en lastiger water voor de laatste 1200 meter. De snelste 8 doet er iets meer dan zestien minuten over, de jongens en meisjes met ‘de rode lantaarn’ bijna twee keer langer.

De absoluut snelste boot hoeft echter niet het overall klassement te winnen. Omdat er zoveel verschillende boottypes en leeftijdscategorieën zijn, zijn er correctiefactoren bedacht voor een eerlijke vergelijking. Ook maakt het nogal uit of je man of vrouw bent. En zo was Lia Brouwer (Rijnland, 75) in haar skiff met afstand de omgerekend snelste van de wedstrijd. Die Leythe leverde het snelste meisje (Jildou Wassenaar) en jongen (Alexander Suyver) op plekken twee en drie. De snelste mix-ploeg (Rijnland, Annelies en Winfred Haasse) werd omgerekend tiende. Lucas Veldmaat (Rijnland) was de snelste skiffeur van de dag en werd omgerekend elfde.

Rutger Hondelink

meer foto's

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024