Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Roeimarathon Het groene Hart een impressie

Geplaatst op 26-09-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paijmans

Stel je dat eens voor: Vanuit de boot kijk je over een dijkje en zie je groen grasland met daarin koeien, schapen, weidevogels en late zomerbloemen. Nog verder zie je weer een dijk en daarachter allemaal zeilen van boten die over zon doorspikkeld water en onder een blauwe lucht met af en toe een wolkje hun weg zoeken.

We spreken over de Braassemermeer. Het is zaterdag 24 september en de deelnemers aan de door de RV Alphen georganiseerde marathon van 58 kilometer hebben de route grotendeels afgelegd.

 

Roeimarathon160924 1

 

Tijdens deze tocht worden de grote plassen van Zuid-Holland overgestoken: De kaag, De Wijde Aa en de Braassemermeer, Het is stralend mooi weer en iedere haal, iedere kilometer, de hele tocht eigenlijk is een feest van zon, zomer en zonder zorgen.

De prachtige stad Leiden trekken we als moderne Geuzen binnen, ditmaal via de Haarlemmer Trekvaart en op de Singel bij Molen “De Valk” stappen we uit voor een snel kopje koffie. Dan verder langs de Morschpoort, het Kort Galgenwater, de Apothekersdijk waar de bevolking een ‘zomersche dag’ viert, we worden toegezwaaid, mensen roepen ons toe. We worden als helden ontvangen net als in 1574.

 

Roeimarathon160924 2

Over de Zijl. We passeren voor de wind varende zeilboten, wherries, af en toe nog een late motorboot die nog niet in de winterstalling staat. Het Vennemeer, de Stinksloot, De Does en dan de Wijde Aa. Hoe leuk kan het zijn.

De roeivereniging zorgt voor boten, voor riemen en botenwagens, peddels en pikhaken. De RV Alphen organiseert dan een tocht op de mooiste dag van het jaar en de ZAMIP met aanhang in drie gestuurde C-tweeën: Jan D., Job, André, Robin, Arthur, Joost, Kai, Liesbeth en Caroline K. nemen de kans waar en vieren de zomer, de vriendschap en een tocht door het mooiste stukje van Nederland

Roeimarathon160924 3

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024