Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Rose vom Wörthersee – een uitdagende 16km-skiffwedstrijd

Geplaatst op 03-10-2021  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Willeke van der Weide  -  Bron: Uitslagen

2021-10-03-rose-vom-worthersee-2Het eerste weekend van oktober staan er dit jaar in Nederland twee wedstrijden op de kalender (Heineken vierkamp en de Moordregatta); desondanks trekken 14 Nederlanders, tussen de 39 en 69 jaar oud, naar Oostenrijk voor een 16-kilometer skiffwedstrijd over de Wörthersee. Een prachtig meer omringd door bergen tussen het mondaine Velden en Klagenfurt. Een hele onderneming, al startend met de logistiek in Nederland. De boten van de skiffeurs van 9 verenigingen (De Ank, Vada, de Zwolsche, De Ank, De Hoop, Naarden, Kogge, Rijnland, de Maas) zijn namelijk op één botenwagen vervoerd. Dankzij de inzet van een aantal ervaren enthousiastelingen loopt het allemaal op rolletjes.

Voor een aantal mensen is het een bekende wedstrijd, voor anderen is het de eerste keer. Het inroeien levert de geweldige ervaring op van roeien op een turquoise, glashelder meer, variërend van spiegelglad tot behoorlijk heftig water door de aantrekkende wind en veerboten. En zelfs navigeren op punten 6 kilometer in de verte blijkt te kunnen.

Dan is daar de wedstrijddag: 16 kilometer, twee bochten, hoe moeilijk kan het zijn? De voorspelling van lichte tegenwind komt uit; vooral het eerste rechte stuk ervaren de meeste roeiers als behoorlijk uitdagend. Sommigen hebben nergens last van. Kwestie van techniek en ervaring? De laatste 4 kilometer daarentegen valt de wind weg en krijgen we vleugels! Finishen tussen gele boeien voor de organiserende RV Albatros, en het zit erop. Heerlijk gevoel, wir haben es geschafft! Allemaal ons eigen verhaal, onze eigen mentale reis gemaakt en allemaal voldaan.

2021-10-03-rose-vom-worthersee

De prijsuitreiking na afloop is bijzonder sfeervol, waarbij alle deelnemers met een medaille worden geëerd. Ook de Hollandse verbintenis met deze Regatta is een bijzondere: de organisator is heel trots op onze grote deelname. Bovendien is deze wedstrijd een aantal jaren geleden de inspiratiebron geweest voor de Oude IJsselregatta (georganiseerd door WSV De Ank in Doetinchem).

En hoe deden wij Rijnlanders het? Hans Marten Hazelbag, Hedi van Dijk-Poot en Willeke van der Weide behaalden gezamenlijk een derde prijs in het ploegenklassement! Individueel wonnen zij respectievelijk het herenveteranen-E-veld, de derde snelste tijd overall (en tweede in haar leeftijdsklasse, damesveteranen-C) en het damesveteranen-E-veld.

 

Willeke van der Weide

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pauline de Blocq van Scheltinga Pauline de Blocq van Scheltinga
04 okt 2021 18:14

Wat een plaatje! Gefeliciteerd, Rijnland is grensverleggend. Mijn droom is een roei-/duikvakantie bij zo'n meer, om alle kanten van de waterspiegel te bewonderen... Wellicht ooit. Tot water, Pauline

 
 
 
 
 
 
Was deze informatie nuttig?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024