Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Row, eat, sleep (1000 mijl in 12 dagen)

Geplaatst op 24-12-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteyn en Pascal van de Ouden  -  Bron: Talisker Whisky Atlantic Challenge

2020-12-24-row-eat-sleep-1Mark en Kai zetten de turbo aan. Na 1000 zeemijl en 12 dagen stevig doorroeien zijn ze nu op een derde van de afstand naar Antigua. Ze liggen steeds verder voor en steeds duidelijker in een winning mood.

Hoe doen Mark en Kai dat toch? Gisteren vroeg ik dit aan Dick Koopmans, de ontwerper van hun schip en hun 'wal-navigator “die ze regelmatig spreekt. Hij noemde drie verklaringen:

  1. De stemming is prima, Mark en Kai ondersteunen elkaar goed. De elke dag groeiende voorsprong geeft ze natuurlijk een flinke boost! Hun roei- en slaapritme passen ze soms wat aan. In plaats van 2 uur roeien en 2 uur slaap, pakken ze nu weleens overdag 3 uur slaap, maar dan dan natuurlijk ook 3 uur roeien, al was het maar op de boot op koers te houden.
  2. Het weer zat mee, nog steeds wind vanachter, ze gaan nu wat zuidelijker sturen om het effect van de hinderlijke dwarsgolven wat te verminderen.
  3. De nieuwe boot bevalt uitstekend, vrijwel geen water aan 'dek' waardoor hun zitje en billen minder aangetast worden door het zeewater, vergeleken met drie jaar geleden in de Peanuts. Over blessures praten ze niet, het roeien op zee begint te wennen.

Op 24 december draaide de wind naar het noorden en trok wat aan. Volgens de weersverwachting krijgen ze het de kerstdagen wat moeilijker, na een dag N-wind een paar dagen met weinig wind (en altijd wel dwars golven van ruim 2 m). Maar op dit moment, 24 december om 12 uur, varen ze nog ruim 3 knopen terwijl de achtervolgers niet veel boven de 2 knopen komen. Zie de tracker: https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/2020-leaderboard/ 

2020-12-24-row-eat-sleep-2


Vandaag liggen ze al ruim 90 zeemijl voor op de volgende groep van drie vieren. Hun daggemiddelde is 3,4 knopen, de rest haalt niet meer dan 3, 1). Ter vergelijking: de twee Hollandse damesvieren varen 50 mijl per dag en liggen nu ruim 200 mijl achter, maar wel op de zesde, resp. twaalfde plek. Maar de achterhoede krijgt het nu al wat zwaarder met wat tegenwind. 

2020-12-24-row-eat-sleep-3


Alle reden voor de Rijnlanders om Mark en Kai in deze saaie kerstperiode in Corona tijd, extra te steunen. Dat kan door 'mee te roeien' op onze Rijnland Atlantic Challenge en je resultaat door te geven aan Pascal van de Ouden. Of anders door geld te storten voor hun Row4Cancer fonds https://row4cancer.mvdwfoundation.nl/doneren-ms, geheel bestemd voor onderzoek naar kinderkanker. Er is al meer dan 11000 euro opgehaald.

Mark en Kai volgen deze uitkomsten goed en voelen zich hierdoor ook echt gesteund!

 

Een goede Kerst gewenst,

Nico van Ravesteyn en Pascal van de Ouden

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024