Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

RV Rijnland: gezond maar kwetsbaar

Geplaatst op 20-04-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten

Op de Algemene Leden Vergadering van 24 maart heeft onze penningmeester een financieel meerjarenperspectief geschetst. Na veel cijfers en details bleef een schijnbaar mooie conclusie over:bij ongewijzigd beleid en gelijkblijvende ledentallen kunnen ook de komende jaren de noodzakelijke uitgaven worden gedaan. Maar dan hebben we nog geen rekening gehouden met twee opkomende wensen: verhogen van het budget voor de aanschaf van nieuwe boten en sparen voor een verbouwing over enkele jaren.

Peter van Gessel wees de aanwezigen er op dat we wel zeer afhankelijk zijn van dat ledental. Gelijk heeft hij, want met hulp van de ALV kunnen we heel snel besluiten om het beleid of  de uitgaven aan te passen, het vasthouden van het ledental is een andere zaak. Op dat punt zijn we erg kwetsbaar.

Voor de inkomsten zijn we voor 82 procent afhankelijk van de contributies van de leden. Per lid levert de contributie na aftrek van de afdracht aan de KNRB bijna € 300 op. Gaat het ledental dit jaar met 10 naar beneden, dan moeten we de uitgaven met € 3.000 korten. Niet onoverkomelijk, maar dan moeten we nieuwe wensen voorlopig wel vergeten. Echter, ….. er gaat elk jaar een fors aantal leden weg: het afgelopen jaar ca 50, waarvan een groot deel om gezondheidsredenen. Daar kunnen we gewoon niet omheen. En vervanging gaat niet vanzelf. Minstens 50 nieuwe leden per jaar is dus het minimum!

Er zijn ook andere redenen om nieuwe leden binnen te halen. Om alle vrijwilligerstaken te kunnen uitvoeren, om de wedstrijddeelname op peil te kunnen houden, om sportief uitgedaagd te worden, om nieuwe mensen op de sociëteit en in de boot te leren kennen en andere gezichtspunten op te doen. Dat houdt ons lenig van lichaam en geest.

Het bestuur gaat dit jaar extra acties ondernemen om nieuwe leden binnen te halen. Job Dresden gaat aan de slag om aanvulling te zoeken voor de jeugdafdeling. Michiel Pluim en Harry Kolk gaan aan de gang met een actie om oud-leden van studentenroeiverenigingen warm te maken. En Liesbeth van Beemen en ik zullen in de directe omgeving mensen zonder roeiervaring proberen te overtuigen dat roeien echt de allerleukste sport is. En jullie, ….wat gaan jullie doen?

We hebben de hulp van alle leden daarbij nodig.

Kom dus met ideeën of meld je aan om te helpen!

 

 

nieuwe leden, nieuwe leden, nieuwe leden, nieuwe leden, nieuwe leden

Crowd.0bcfe3

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023