Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

“Scullen en Smullen” op herhaling 25 september

Geplaatst op 30-08-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Eugenie van Miltenburg

2019-08-29-scullen-smullen-op-herhaling-2De allereerste aflevering van het nieuwe “concept”: Scullen en Smullen op woensdag 28 augustus was een groot succes. In samenwerking met de reguliere woensdagavond-instuif van Trui en Nico organiseerde de Soevie een prettige combinatie van roeien en eten.
Het duurde even alvorens er een goede bootindeling gemaakt was – best lastig als je met voornamelijk onbekenden in de boot zit. 
Met twee dubbelachten ging we het water op. Soms eerst een beetje tubben, maar al gauw zat de vaart er in. 
En wanneer eenmaal de vaart erin zat werden er wat kleine oefeningen gedaan om het geheel lekker soepel te laten lopen; 3e stopjes,voor het gelijk strekken van de armen, de handen omhoog laten komen voor de inzet om de haal langer te maken, en in laag tempo stevig trappen omdat je dan de rust hebt om je haal goed voor te bereiden; oneerbiedig ook wel “Stoempen” benoemd. Na rond maken in Leidschendam of bij Verse Eieren terug naar Rijnland om of de boot terug te leggen, of het slapende stuur-been te strekken en daarna door te gaan naar Allemansgeest en weer terug. 

2019-08-29-scullen-smullen-op-herhaling-1

 

Om 21 uur waren de boten weer opgeruimd en de deelnemers gedoucht en kon er worden begonnen aan de maaltijd. Twee lange tafels – iets langer dan gepland, want er kwamen ook onaangekondigde eters – waren gedekt voor een “eenvoudige doch voedzame maaltijd”. Pasta met paddenstoelen (en voor de liefhebber ook kip), spinaziesalade met appel, walnoten en een harissa-dressing en als toetje vanille-ijs met warme perziken, honing, tijm en balsamicoazijn. 

 

 

 

 

Op 25 september doen we dit feestje nog eens over. 

Inschrijven kan via de site, na inloggen bij activiteiten. Een basis C permissie en zin om eens met anderen van de vereniging te roeien en te vertoeven is de enige vereiste. We gaan weer voor scullen in een acht of een vier. We starten iets eerder, het najaar komt er al snel aan. Aanwezig om 17.45 uur en na het indelen de boten om uiterlijk 18.15 uur van het vlot. Aansluitend gaan we rond 20.15 uur voldaan en gedoucht weer aan tafel. Alleen aansluiten voor het eten kan ook. Deelname aan het ‘diner’ kost je €7,50, contant te voldoen op de avond zelf. Hopelijk zien we je op de 25e in de boot en/of aan tafel. 

De Soevie

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pauline de Blocq van Scheltinga Pauline de Blocq van Scheltinga
01 sep 2019 08:36

Het smaakt naar meer dus als het lukt, ga ik zeker weer mee. Erg leuk dat dit wordt georganiseerd!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024