Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Skiffweek 2023

Geplaatst op 17-04-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Maritta Kuiper

2023-04-17-skiweek-2In maart was ik blij te lezen van de Skiffweek 10-14 April, want de drempel ligt hoog na dubbel achten om in het koude voorjaar weer in alleen in een skiff te stappen. Dit is net het zetje dat ik nodig had om weer te durven starten.
De week trok enorme belangstelling, Het moet een flink gepuzzel zijn geweest om ca 40 deelnemers verspreid over 5 avonden in 2 tijdsblokken in te delen. En om alle gegadigden (alle skiffeurs met S1, S2 en S3 waren welkom) in een passende boot onder te brengen bij instructeurs. Er werd desgewenst ook ingedeeld in 2x.
Heel veel dank aan Diny en Edmee voor de organisatie en ook aan alle instructeurs, ik telde ca. 20, die allen bereid waren pupillen vanaf de kant te volgen en op hun niveau van tips en aanwijzingen te voorzien. Door weer en wind…

Aan de inzet, gretigheid van deelnemers en knappe planning van de organisatoren lag 2023-04-17-skiweek-1het niet maar weer en wind bleken helaas begin van de week spelbreker te zijn; maandag en dinsdag moesten worden afgezegd. Slagregen en windkracht 6 is niet een omstandigheid waarin je voor het eerst weer gaat skiffen. Gelukkig kon er later in de week wel worden geroeid. Voor mij was vrijdag 14 april de enige trainingsdag dat nog resteerde. Het werd een mooie avond met zwakke wind, glad water. Slechts roeiers op de Vliet, in volle concentratie balans houdend heen en weer tussen Rijnland en de Knip, persoonlijk gecoacht vanaf de kant. Diny gaf mij de aanwijzingen die ik nodig had om wat meer vaart in de haal krijgen: rustig rijden, op tijd water pakken en sterker zitten in de uitpik. ‘Tuurlijk, het zijn de bekende punten en juist zo’n aanwijzing is wat ik nodig had om weer op gang te komen. De eerste stap is gezet en dit wil ik vaker doen! Dankzij vakkundige opnames vanaf de fiets door Jan van der Goes kunnen we de eigen haal nog analyseren. De filmpjes zijn heel handig beschikbaar gesteld zodat je ook van je mede skiffeurs kan leren.

De skiffweek werd feestelijk afgesloten met heerlijk driegangendiner aan lange tafels in de sociëteit. Heel veel dank aan allen die de maaltijd hebben voorbereid, gekookt en opgeruimd. En nogmaals heel veel dank aan allen de skiff week hebben helpen realiseren, dank aan alle instructeurs, en vooral aan Diny en Edmee die de skiffweek weer volop leven hebben ingeblazen!

 

Maritta Kuiper

 meer foto's

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023