Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Verslag sluitingstocht 22 september 2023

Geplaatst op 27-09-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Peter schoof

2023-09-27-sluitingstocht-22-september-2023De laatste toertocht voor iedereen om het seizoen af te sluiten. Een grote opkomst met wel 30 roeiers, verdeeld over 7 boten. Deze keer roeiden we Geuzentocht 2.0. Een prachtige tocht over o.a. de Weipoortse Vliet. Het 2.0 slaat op het feit dat de route enigszins is aangepast omdat binnen afzienbare tijd de Vrouwenvaart verlegd wordt i.v.m. de verbouwing van de Lammebrug en de N206. Diverse weersites voorspelden dat het een regenachtige dag zou worden maar Lanny had lang gezocht naar een site met beter weer en laat die nou gelijk hebben!

2023-09-27-sluitingstocht-22-september-2023-4Na koffie en thee en uitleg van Peter over de route vertrokken we gewapend met kaart, beschrijving en energie repen in een klein regenbuitje richting de eerste brug, waar we opgewacht werden door brugwachters die de brug voor ons openden en als iedereen erdoor was weer dichtdeden.

2023-09-27-sluitingstocht-22-september-2023-3Deze keer bestond de ploeg uit Agneet Roest en man Cas, René Hooidonk, Paul van Hengstum, Leny de Bruijn en dat alles onder de bezielende leiding van Marcel Mulder. Bedankt dames en heren!  

Inmiddels scheen de zon zodat de regenkleding al snel uit kon. Er waaide wel een stevig windje waardoor menigeen in het riet belande, maar met behulp van een peddel en bijpassende commando’s van de stuurman/vrouw was iedereen weer snel op koers.

Het blijft een mooie tocht zo dwars door het Groene Hart, met aan beide zijden prachtige oude boerderijen en grazende koeien en mooie luchten. Helaas ging het op het einde van de vaart niet helemaal goed, waarschijnlijk mijn schuld omdat ik gezegd had dat wij het konvooi sloten als laatste boot, maar door de wind en wat dwarsliggers in de vliet waren we wat opgeschoven en dus niet meer de laatste boot waardoor er voor 2 boten achter ons uiteindelijk geen brugwachters meer waren.

Er kwam een noodkreet van Yt rond 13 uur, toen wij al op de Rijn roeiden dat zij nog pas bij Heineken waren en zelf de bruggen moesten openen bij gebrek aan brugwachters. Uiteindelijk wel gelukt met behulp van omwonenden en al snel waren zij ook bij de Poort om te lunchen. Altijd weer een mooie uitspanning met een lekkere lunch en aardige bediening.

2023-09-27-sluitingstocht-22-september-2023-2Peter had een prachtige route door Leiden uitgezet, maar waarschijnlijk omdat iedereen daar op zijn (eigen) manier de weg wist, kwamen we onderweg terug naar de vereniging op de een aantal plekken boten tegen die -net als wijzelf overigens - een “alternatieve“ route hadden genomen. De regen die op diverse sites voorspeld was is niet gevallen alleen rond een uur of vier was er een korte maar stevige bui waar nog net een of twee boten een drup van mee kregen. De nazit was gezellig en met een drankje kon iedereen nog wat napraten. Op naar het volgende (toer) seizoen!

Lanny Tan
Peter schoof

 Meer foto's

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023