Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Sport: ook voor mensen met een beperking

Geplaatst op 03-12-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Jacco Holthuis  -  Bron: Sport en bewegen

2021-12-03-sport-voor-mensen-met-beperkingDe gemeente Leidschendam-Voorburg heeft onlangs de campagne ‘Sport is voor iedereen’ gelanceerd. De bedoeling van de campagne is te stimuleren dat iedereen – ongeacht bijvoorbeeld afkomst, geaardheid, geloof of leeftijd – kan sporten. Uiteraard is ook de gehandicaptensport onderdeel van de campagne. Jacco Holthuis, roeier bij roeivereniging Rijnland, heeft zijn naam en gezicht als één van de sportambassadeurs aan de campagne verbonden.

Hij heeft een duidelijke boodschap voor mensen met een beperking: “Ga een sport doen die je écht leuk vind, daar word je vanzelf enthousiast van en die positieve energie ga je uitstralen. Je zult soms drempels tegen komen en het vraagt om doorzettingsvermogen, maar geef niet op. Ik geloof er heilig in dat iedereen zijn plek vindt in de sport”

Sportverenigingen worden aangemoedigd om zich open te stellen voor uiteenlopende doelgroepen en een passend sportaanbod te creëren. Hierover zegt Jacco: “Zorg voor verbinding tussen sporters met én zonder handicap. Het geeft plezier en energie. Juist omdat iedereen van elkaar kan leren”

Meer informatie over de campagne vind je hier:

Sport en bewegen ook voor mensen met beperking (hetkrantje-online.nl)

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pauline de Blocq van Scheltinga Pauline de Blocq van Scheltinga
04 dec 2021 18:51

Ha Jacco dit is zo gaaf, ik hoop dat het anderen over de streep trekt, Lekker in de winter roeien, zonder bootjes, maar wel van de kou verrekt... Geniet van mooi water, fijne coaches op de kant of in de 2x. Roeien smaakt naar meer, meer, méér! Diepe buiging voor jou, woelig water krijgt jou niet gauw in de tang. Windkracht vijf in de skiff, ik koos voor de ergermeter, want te bang. Dat is mijn handicap, uit balans raken in de boot. Menig roeitochtje heb ik er al mee verkloot. Jouw doorzettingsvermogen en optimisme, respect en integriteit. Met jou in mijn vriendenkring voel ik me gevleid. Tot water Jacco, ik blijf je volgen! (enters tussen de regels werken niet, maar ook de groeten van dicht-Piet)

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024