Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Haalbaarheidsstudie vaarverbinding Rotte-Rijn-Vliet

Geplaatst op 25-04-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteyn  -  Bron: www.rotte-rijn-vliet.nl

Op 5 april hebben bestuurders uit onder meer de betrokken gemeenten, water­schappen en de provincie Zuid-Holland opdracht gegeven om een haalbaarheidsstudie te doen naar een nieuwe vaarverbinding Rotte-Rijn-Vliet (gestippeld in bijgaand kaartje).

Vanuit onze roeivereniging zullen Nico van Ravesteyn en Hans Kruijssen aan de eerste inspraakbijeenkomst op 16 mei meedoen. Zij waren ook direct betrokken bij de inbreng van dit idee vanuit Rijnland als reactie op de Visie Ruimte en Mobiliteit van de provincie Zuid-Holland in februari 2014. Wij denken dat deze vaarverbinding voor toer- en marathonroeiers mooie, nieuwe mogelijkheden kan bieden om op wat rustiger water dan de Vliet en Rijn langere tochten door het Groene Hart te gaan varen. We wezen er op dat het voor roeiboten en kano's niet echt nodig is om nieuwe sluizen te maken, vaak zal een goed ingerichte overdraagplaats al voldoende zijn. Toen nog wees de provincie ons verzoek af om een haalbaarheidsstudie te doen naar deze mogelijke vaarverbinding. Gelukkig ziet men er drie jaar later wel wat in.

Het gaat bij deze studie overigens niet alleen om de watersport, men onderzoekt ook mogelijke positieve impulsen van een nieuwe vaarverbinding op natuurontwikkeling, de regionale economie en de waterberging in het gebied . De studie moet eind 2017 gereed zijn. Zie ook www.rotte-rijn-vliet.nl.

Wie meer wil weten of mee wil denken, meld je bij ons.

 

Nico van Ravesteyn

2017 04 25 Rotte Rijn Vliet
Kaartje met de geschetste vaarverbinding (MRDH journaal, 7 april 2017)

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


René Hooijdonk René Hooijdonk
28 apr 2017 18:24

Ik wil graag hierover meedenken en adviseren vanuit mijn brede ervaring bij diverse gemeenten, bij de procincie Zuid-Holland en bij waterschappen.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024