Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Stoerevierentocht op 2 juni 2023

Geplaatst op 04-06-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Stoerevierentocht op 2 juni 2023

2023-06-04-stoerevierentocht-2Na de instructie om 9.00 uur op de vereniging vertrokken we met 6 boten richting Leiden.

Over de Korte Vliet, langs de Bruine Boon en via de Haarlemmertrekvaart gingen we richting het Joppe. Wij gingen lekker een kopje koffiedrinken bij Coasie. De lucht was nog flink bedekt met wolken, maar er was voorspeld dat het zonniger zou worden in de loop van de dag. Het was een heerlijke dag om een tocht te maken. Nadat wij vanaf het Joppe de tocht weer vervolgden zagen we de andere boten lekker langs de kant aangelegd met een thermoskan koffiepauze houden. We gleden supervlot door het water en waren exact om 12 uur bij De Vergulde Vos in Rijpwetering voor de lunch. Daar zat de bemanning van de laatste boot die we nog niet gezien hadden al lekker aan de koffie. Zij waren niet onderweg gestopt om te pauzeren. Martin was op de fiets naar Rijpwetering gekomen, dus hij zat er gezellig even bij.

2023-06-04-stoerevierentocht-3Omdat we voor de lunch wilden wachten tot iedereen was gearriveerd, duurde het toch best wel lang voordat de laatste boot met de leden van de toercommissie was gearriveerd. Bij de Vergulde Vos was een “lunchplankje” besteld. Je kan het beter een LUNCHPLANK noemen, want er lag een grote variëteit aan eten op deze plank. Een glaasje soep, een klein broodje kroket (mini bolletje met een bitterbal), een sneetje stokbrood met paling, een broodje met runderlende, een broodje zalm en een stukje wrap met carpaccio. Tjonge jonge, dat was smikkelen en smullen. Later in de boot had ik wel spijt dat ik van alles wat geproefd had, want ik kon niet meer ver genoeg inbuigen…. (ha ha).

2023-06-04-stoerevierentocht-4Na de lunch moesten we direct liggend onder een brug door. Bij sommige boten was er een voorbijganger zo vriendelijk om de brug omhoog te draaien en te houden, maar wij hebben alle spinnen van Rijpwetering gezien. Na een schitterende slingertocht tussen de weilanden door kwamen we bij het Vennemeer. De tocht vervolgde richting de Zijl en zo via de Vliet terug naar de vereniging, maar onze boot had geen zin in dat “saaie lange rechte stuk”, dus wij gingen via de slingerroute door richting Hoogmade. Daar kwamen we uit op de Does en via Leiderdorp en de Oude Rijn, tussen het Waardeiland door en via het kanaal, kwamen we weer terug bij de vereniging. Daar waren al 2 boten teruggekeerd en de borrel stond snel klaar.

Inmiddels was de zon achter de wolken vandaag gekomen, dus we hebben nog gezellig in het zonnetje op het terras bij de vereniging de dag afgesloten met een hapje en een drankje.


Het was weer een TOP-dag.
Berna Mentink

 Meer foto's

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023