Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Succesvol optreden rijnland jeugd

Geplaatst op 10-04-2022  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Caré Groenendijk

2022-04-10-succesvol-optreden-rijnland-jeugd-1Zaterdagmiddag 9 april bij Nautilus in Rotterdam, geen hagelsteen te bekennen, nauwelijks een wolkje aan de lucht en een matige wind die geen problemen opleverde.  Op het terrein lekker druk, zo’n 80 jeugd en junioren roeiers en vele (ook Rijnland) ouders die vanaf de balustrade aan de sociëteit een mooi uitzicht hadden over de Rotte. In totaal waren 10 verenigingen uit de regio vertegenwoordigd.

De wedstrijd opzet was min of meer als te doen gebruikelijk bij de regiowedstrijden: 500 en 250 meter voor alle leeftijden (jeugd en junioren) en een ergometerwedstrijd 250 meter voor de 12 t/m 14-jarigen en 500 meter voor 15 t/m 18-jarigen.  De organiserende vereniging stelt boten beschikbaar en stuurtjes worden waar nodig aan elkaar uitgeleend. Het is een doorlopende carrousel van vertrekkende en finishende boten.

2022-04-10-succesvol-optreden-rijnland-jeugd-2Onze jonge jeugd had de pech dat zij een oude, “krakende” C4* toegewezen hadden gekregen waarin ook nog de schoenen niet in de hielsteunen pasten. Verzoek om een andere boot of bootwissel mocht uiteindelijk niet baten. Op sokkevoeten roeien dus en dat is verre van ideaal. Toch heeft de Mix 4, Valentijn, Juliette, Will en Hannah zich kranig geweerd en de snelste tijd op de 500 meter neergezet. De sprint was minder en met alle correctiefactoren eindigden ze als 4de, midden in het Jeugd C4* veld.

De twee Junioren (18) 2 X -en, Sergio/Leonard en Nanouk/Emi deden de vereniging eer aan, de jongens waren een klasse apart en werden eerste met een veruit snelste 500 meter tijd van 2.00.0 waarbij nog gehinderd met oplopen.  Ook hun sprint was de snelste 0.53.4.  Nanouk en Emi werden heel keurig tweede bij de meisjes met een snelste sprinttijd van 0.57.7.

2022-04-10-succesvol-optreden-rijnland-jeugd-3En dan de ergometer wedstrijd: 10 ergo’s buiten op een rij met bloedfanatieke jeugd erop, alles uit de kast trappend, erg leuk om te zien.   Onze Mix 4 jeugd stond hun mannetje/vrouwtje en waren in de rangschikking terug te vinden in de bovenste helft van het veld.  De ergo prestaties van onze junioren waren indrukwekkend. Onder het geweld van sommigen schoven de ergo’s vervaarlijk over stoeptegels, maar ze hebben het overleefd. Emi en Leonard waren de absolute toppers en dus eerste met hun resp 1.48.8 en 1.26.7.  Nanouk en Sergio volgden op korte afstand.

Tevreden terugkijkend op een leuke middag en met een verzameling blikken ging eenieder huiswaarts. Op naar de volgende keer bij De Gorcumse (14 mei) met een betere boot voor de jeugd en nog meer Rijnland deelnemers.

 

Caré Groenendijk
(jeugdcommissie)

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Caroline Wortelboer Caroline Wortelboer
12 apr 2022 18:35

Wat een leuk verslag van een mooie dag. Dank Care en top gedaan jeugdroeiers!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024