Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Toercursus

Geplaatst op 14-03-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Maria Post

2022-03-14-toercursusWe mogen de coronamaatregelen achter ons laten, tijd voor toerroeien! Genieten van de omgeving, gezelligheid in de boot en een dag lekker roeien.

De toercommissie van Rijnland nodigt leden die actief aan toertochten in binnen- en buitenland willen gaan meedoen, uit voor de Toercursus. Op zondagmiddag 3 april beginnen we.

De cursus bevat theorie en praktijkoefeningen. Je leert hoe een meerdaagse tocht voor te bereiden en wat je op buitenlandse KNRB-tochten kan verwachten. Ervaren roeiers geven adviezen en tips om veilig en met meer plezier aan tochten mee te doen. De deelnemers krijgen een cursusboek om alles nog eens rustig door te lezen (kosten ±10 euro). 
Voorwaarde voor deelname is dat je het examen roeien, de theorie en stuurexamen-2 hebt gehaald en alle drie bijeenkomsten komt. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Data
Zondagmiddag 3 april van 14 tot 16 uur.
Je krijgt dan een introductie met praktische informatie over onder meer speciale toermaterialen, praktische kleding, drinken en eten voor onderweg, kaartlezen, route maken, tillen van boten, met knopen vastleggen en kleine noodreparaties.

Op de maandagavond 4 en 11 april van 18.30 tot 20.30 uur gaan we vanaf Rijnland in wherries oefenen in samenwerken met je bemanning, varen onder moeilijke omstandigheden zoals door een denkbeeldige sluis en sturen door smalle slootjes, wisselen in de boot en aanleggen bij lastige plekjes.

Examen
Het examen wordt 24 april gehouden. Dit examen is verplicht als je een boot van Rijnland voor een tocht in het buitenland wilt meenemen, maar sterk aanbevolen bij deelname aan langere tochten.

Inschrijving
Inschrijven vóór eind maart via de activiteitenlijst. Voorwaarde voor deelname is dat je het examen roeien, de theorie en stuurexamen-2 hebt gehaald en alle drie bijeenkomsten komt.

 

Maria Post

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024