Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Toercursus start weer!

Geplaatst op 29-01-2023  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Maria Post

2023-01-29-toercursusDe lente is in aantocht, tijd voor toerroeien! Genieten van de omgeving, gezelligheid in de boot en een dag lekker roeien. Ook de Meerdaagse is al volop in de planning. De Toercommissie van Rijnland nodigt leden die actief aan toertochten in binnen- en buitenland willen gaan meedoen, uit voor de Toercursus. Op zondagmiddag 16 april beginnen we. De cursus bevat theorie en praktijkoefeningen. Je leert hoe een meerdaagse tocht voor te bereiden en wat je op buitenlandse KNRB-tochten kan verwachten. Ervaren roeiers geven adviezen en tips om veilig en met meer plezier aan tochten mee te doen. De deelnemers krijgen een cursusboek om alles nog eens rustig door te lezen (kosten ±15 euro). Voorwaarde voor deelname is dat je het theorie-, Basis-C en stuurexamen-2 hebt gehaald en alle drie bijeenkomsten komt. Aan de cursus zelf zijn geen kosten verbonden.

Data

  • Zondagmiddag 16 april van 14 tot 16 uur.
    Je krijgt dan een introductie met praktische informatie over onder meer speciale toermaterialen, praktische kleding, drinken en eten voor onderweg, kaartlezen, route maken, tillen van boten, met knopen vastleggen en kleine noodreparaties.
  • Op de dinsdagavond 18 of 25 april (uitwijk voor slecht weer) en dinsdagavond 9 mei van 18.00 tot 20.00 uur gaan we vanaf Rijnland in wherries oefenen in samenwerken met je bemanning, varen onder moeilijke omstandigheden zoals door een denkbeeldige sluis en sturen door smalle slootjes en moeilijke bruggen, wisselen in de boot en aanleggen bij lastige plekjes. De eerste avond staat in het teken van alles dat je nodig hebt voor de Meerdaagse!
  • Examen
    Het examen wordt op een nog te bepalen datum na 9 mei gehouden. Dit examen is verplicht als je een boot van Rijnland voor een tocht in het buitenland wilt meenemen, maar sterk aanbevolen bij deelname aan langere tochten.

Inschrijving
Inschrijven via de activiteitenlijst vóór eind maart. Voorwaarde voor deelname is dat je het theorie-, Basis-C en St 2 examen hebt gehaald én alle drie bijeenkomsten komt.


Namens de toercommissie,
Maria Post

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Betsy Noordman
04 feb 2023 18:54

Ik heb me zojuist ingeschreven, alleen had ik nog niet afgerond. Nu weet ik niet hoe ik dit alsnog kan doen kan iemand mij helpen?

Bernard Wortelboer 05 feb 2023 09:59
@Betsy Noordman 04 feb 2023 18:54

Als je niet op deelnemerslijst staat ben je niet ingeschreven. Je kunt gewoon opnieuw inschrijven.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023