Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Rioolverstopping; nog niet douchen

Geplaatst op 12-03-2024  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job de Haas

2024-03-12-update-rioolverstopping-2Zoals de meeste mensen zullen hebben gemerkt wil het nog niet vlotten met de rioolverstopping. Afgelopen zaterdag is een nieuwe pomp geplaatst, maar er bleek toen wel degelijk ook een verstopte persleiding te zijn.

De korte versie is dat de verstopping nog niet is opgelost, maar nu ook de gasleiding is beschadigd waardoor er geen verwarming meer is. Het verzoek blijft dus niet douchen en zo min mogelijk toiletgebruik. Donderdag is de verwachting dat de werkzaamheden op ons terrein worden afgerond. Mogelijk moet de verstopte persleiding daarna nog door de provincie/staatsbosbeheer verder worden verholpen.

 

De langer versie voor de geïnteresseerden:

Vandaag, dinsdag 12 maart, is de ontstoppingsdienst het grootste deel van de dag bezig geweest om te proberen de persleiding door te laten lopen. Helaas is dat tot nu toe niet gelukt. De leiding bleek niet te lopen zoals op tekening (langs de loods) maar diagonaal het botenterrein over te steken. Met een zender in de leiding werd deze locatie gevonden. Tijdens het opgraven werd per ongeluk de gasleiding met een prikstok geraakt. Gelukkig kan deze bij de gastank worden afgesloten, maar er is nu dus ook geen verwarming meer.

2024-03-12-update-rioolverstopping-1

Donderdag wordt de gasleiding schoon geblazen en gerepareerd. Daarna wordt de persleiding opengemaakt en wordt gekeken of er een verstopping op ons terrein gevonden kan worden. Mocht dat niet baten, dan moet het via de provincie verder worden opgelost omdat het eigenaarschap van de leiding dan niet meer van ons is. De kans is aanzienlijk dat dit het geval is, maar we moeten eerst zeker weten dat het niet bij ons ligt.

Nu er midden op het botenterrein een groot gat is, wil ik iedereen vragen extra voorzichtig te zijn met het manoeuvreren met boten. Daar komt bij dat er donderdag meerdere voertuigen van het ontstoppingsbedrijf op het terrein zullen staan waardoor manoeuvreren met lange boten een uitdaging kan zijn. We zullen ons uiterste best doen om de overlast te beperken en het roeien mogelijk te blijven maken.


Job de Haas
Commissaris gebouw

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023