Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Vanaf het strand direct op zee roeien

Geplaatst op 02-05-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden

2022-05-02-vanaf-het-strand-direct-op-zee-roeien-1Drie verenigingen slaan de handen ineen voor de unieke zeeroeilocatie in Katwijk


Op zondag 1 mei is een nieuwe fase in het zeeroeien gestart. De drie verenigingen RV Rijnland, RV Die Leythe en WSV Skuytevaert gaan samen het zeeroeien stimuleren en vanaf nu kunnen leden van deze verenigingen in een zeevier (Kaiman) en een zeetwee (Zeerover) op zee gaan roeien. Door deze samenwerking is het mogelijk rechtstreeks vanaf het strand de zee op te gaan. Uniek in Nederland.

Samen de boot in
Het verenigingsgebouw van Skuytevaert, Het Klaphuys, is de locatie voor het zeeroeien en na opening van de middag door Jan Hoek, voorzitter van Skuytevaert, ondertekenden de drie voorzitters de overeenkomst voor deze unieke samenwerking. Na het officiële gedeelte was er alle gelegenheid om ook zelf in de boot te stappen. Talitha 2022-05-02-vanaf-het-strand-direct-op-zee-roeien-3van Haasteren (voorzitter Die Leythe) en Hans Marten Hazelbag (voorzitter Rijnland) roeiden als eerste in de zeetwee om de overeenkomst ook roeiend te onderschrijven.

Veiligheid voorop
Het roeien op zee is echter anders dan roeien op ons gewone roeiwater en daarom niet zonder risico’s. Om hierop zo goed mogelijk voorbereid te zijn, is er nu een zeeroeicursus voor degenen die als “kapitein” op deze boten willen gaan functioneren. Het volgen van deze cursus geeft het recht om een boot als “kapitein” af te schrijven. De cursus verzorgen de ervaren zeeroeiers Kai Fischer en Job Dresden (Rijnland) en de zeilexpert Robert Leenheer (Skuytevaert).

2022-05-02-vanaf-het-strand-direct-op-zee-roeien-2Interesse?

In de komende maanden komen er open dagen voor de leden van de verenigingen zodat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met het zeeroeien. Andere roeiverenigingen zijn ook van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en kunnen contact opnemen met een van de deelnemende verenigingen.

 

Save the date Coastal Katwijk zaterdag 10 september 2022
Op zaterdag 10 september 2022 wordt weer de landelijke wedstrijd Coastal Katwijk georganiseerd.


Job Dresden

 

2022-05-02-vanaf-het-strand-direct-op-zee-roeien-4

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023