Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Verbeteringen voor ligplaatsen boten

Geplaatst op 01-04-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Harry Kolk

Het blijkt dat enkelen van ons de boten soms niet goed in de stellingen leggen. Om dit te verbeteren heeft Barend vrijwel alle boten van stickers voorzien die aangeven welke kant van de boot het eerste de loods in moet gaan en tevens waar deze op de leggers moet rusten (zie foto). Wij zullen binnenkort ook alle ligplaatsen weer van naamstickers voorzien. Overigens, om het zoeken van de ligplaats van een boot na het afschrijven te vergemakkelijken, hangen er plattegronden naast de afschrijfcomputers.

 

Markering boot

 

Een andere (vermoedelijke) verbetering is dat een aantal dolpennen bij wijze van proef van semipermanente rubber doldoppen zijn voorzien (zie foto). Deze zijn op een speciale topmoer op de dolpen geklikt en vervangen het tennisbal systeem. Deze doppen dienen zowel tijdens het roeien als tijdens botenopslag op de dolpen te blijven zitten. Tijdens op- en afriggeren kunnen ze eenvoudig verwijderd te worden. Momenteel zijn er dertig dolpennen van deze moeren en doppen voorzien. Als de ervaringen overwegend positief zijn in verhouding tot het tennisbalsysteem dan zullen de meeste andere dolpennen eveneens van dit nieuwe systeem voorzien worden.

 

Doldop

 

Ik vermoed dat de meesten van ons dit een verbetering zullen vinden. Mochten er echter slechte ervaringen mee zijn dan hoor ik die graag.

 

Harry Kolk
Commissaris Materieel

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023