Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Vergoeding chauffeurs botenwagen en bijdrage wedstrijdroeiers

Geplaatst op 27-11-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Willeke van der Weide

2021-11-27-vergoeding-chauffeurs-botenwagenHet is de laatste jaren lastig gebleken om voldoende eigen chauffeurs te vinden die de (grote) botenwagen willen en kunnen trekken. Volgens de huidige afspraken kan de chauffeur/eigenaar van de trekauto € 0,20 per km declareren. We hebben geconstateerd dat dit de onkosten niet meer dekt. Het bestuur is daarom gekomen tot het volgende besluit:

Besluit gebruik botenwagens voor wedstrijden:

  • Vergoeding van € 0,30 per km voor het rijden met de kleine botenwagen (indien de trekker van de auto ook deelnemer aan de wedstrijd is).
  • Vergoeding van € 0,40 per km voor het rijden met de grote botenwagen (indien de trekker van de auto ook deelnemer aan de wedstrijd is).
  • Vergoeding van € 0,20 per km voor het rijden zonder botenwagen (op de terugweg, indien de botenwagen separaat van het vervoer op de avond ervoor naar de wedstrijd is georganiseerd).
  • Extra vergoeding van € 0,10 per km indien de trekker van de auto geen deelnemer aan de wedstrijd is.
  • Bijdrage van € 2 per roeier (was € 1) als extra kosten voor het botenwagenvervoer. Dat maakt dat er € 7 per roeier wordt geïncasseerd voor de wedstrijden waar botenvervoer centraal wordt geregeld.
  • Voor kleinere wedstrijden regelen de roeiers en chauffeurs onderling de gemaakte kosten. Dit betreft € 0,30 per km voor het rijden met de kleine botenwagen en € 0,40 per km voor het rijden met de grote botenwagen. Tenzij de trekker niet deelneemt aan de wedstrijd. Dan is het geoorloofd om € 0,10 per km extra te vragen.

Nieuwe chauffeurs gevraagd!
Voor het trekken van de grote botenwagen is een rijbewijs B onder bepaalde omstandigheden toereikend. Het maximale gewicht van auto en aanhanger mag dan niet boven de 3500 kg uitkomen. De botenwagen weegt 800 kg (en met de opzetrekken erop 850 kg). Een acht weegt gemiddeld 100 kg; een vier 50 kg. Stel: je auto weegt 1800 kg. Dat betekent dat voor kleinere wedstrijden waar bijvoorbeeld 4 vieren of 4 achten naartoe moeten een rijbewijs B volstaat.

Details inzake de voorschriften en rijvaardigheidseisen zijn opgenomen in de instructies voor het gebruik van de botenwagens op de website. Laten we het vervoer met elkaar regelen, en meld je aan voor een ‘rijvaardigheidstraining’ bij Willem Handels (slednah.melliw.[antispam].@gmail.com) of Lisette Elsinga (agnisle.l.[antispam].@hotmail.com).

 

Willeke van der Weide

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024