Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Verkeershinder op weg naar RV Rijnland

Geplaatst op 25-02-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten  -  Bron: Comol5

Er komen de komende dagen weer veel veranderingen op de autoroute naar de vereniging. En ook voor fietsers die de A4 onderdoor gaan moeten daar rekening mee houden. Zie bijgaand bericht van de projectleider: 

Verleggen Hofvlietweg en asfalteren bouwweg.
Vanaf deze week (week 9) gaat Comol5 de Hofvlietweg vanaf het fietstunneltje verleggen en de bouwweg gereed maken voor gebruik. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het verkeer op de Hofvlietweg, waar nodig worden bij de aansluitingen verkeersregelaars ingezet. Wel kan het zijn dat er in deze periode materieel op de Hofvlietweg kan staan.

Herstellen Hofvlietweg
Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart herstellen we de Hofvlietweg onder de tijdelijke hulpbrug. De huidige Hofvlietweg is daar dusdanig beschadigd dat hier nieuw asfalt wordt aangelegd. Hiervoor is het noodzakelijk het verkeer van en naar Vlietland voor die twee dagen over de bouwweg te laten rijden. Het verkeer maakt hierbij ook gebruik van de brug over de Hofvlietweg heen. Om dit goed te regelen is het noodzakelijk voor die twee dagen een verkeerslicht te plaatsen. Dit kan kortdurende hinder veroorzaken. Op onderstaande afbeelding is een oranje baan aangegeven waar de herstelwerkzaamheden plaats vinden.

 

2019-02-25-verkeershinder-op-weg-naar-rv-rijnlandAfbeelding: uitsnede verkeersmaatregelen ten tijde van herstel betonnen platenbaan gepland 1 en 2 maart.

 

Daarnaast wordt op woensdag 6 en donderdag 7 maart de klinkerstrook opgeknapt aan het begin van de Hofvlietweg, die is aangelegd na de werkzaamheden van Gasunie. Tijdens deze herstelwerkzaamheden wordt op twee delen een rijbaan afgezet. Het verkeer passeert om en om langs de werkzaamheden, hiervoor worden verkeersregelaars ingezet.

Ingebruikname speciale toe- en afrit bouwverkeer
Vanaf 4 maart is de nieuwe ligging van de Hofvlietweg klaar voor het reguliere verkeer, én nemen we de bouwweg in gebruik. De bouwweg heeft een eigen toe- en afrit op de A4, zodat het bouwverkeer direct vanaf de A4 de bouwplaats kan bereiken en omgekeerd. De bouwweg is bestemd voor (zwaar) bouwverkeer, wat betekent dat personenauto’s van Comol5 gebruik zullen blijven maken van de Hofvlietweg. In sommige gevallen zal het voorkomen dat bouwverkeer vanwege de speciale afmeting niet van de brugconstructie van de bouwweg gebruik kan maken, in dit geval zal de route over de Hofvlietweg worden gebruikt. De toe- en afrit is aangelegd uitsluitend voor werkverkeer. Deze mag alleen gebruikt worden indien je in het bezit bent van een ontheffing, bord werkverkeer en oranje lichtsignalering voert.

Afsluiting fietstunneltje
Vanaf maandag 4 maart starten de werkzaamheden voor het verwijderen van Gasunieleidingen en het verlengen van de bestaande fietstunnel onder de A4 voor een periode van circa 8 maanden. Ter plaatse van het fietspad wordt voorbelasting met zand aangebracht voor de verbreding A4.

 

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024