Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Verklaring commissaris roeien en jeugd

Geplaatst op 23-03-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden

checklistt.b.v. ALV Rijnland op 22 maart 2018.

Door een samenloop van omstandigheden (vroeg boeken van reis; onbekende datum van ALV) ben ik niet in staat aanwezig te zijn bij mijn afscheid als commissaris roeien en jeugd op de ALV van 22 maart 2018. Daarom wil ik mij langs deze weg kort verantwoorden voor de afgelopen periode.

De belangrijkste taakvelden van de commissaris roeien en jeugd zijn:

  • recreatieroeien: Toercommissie
  • mindervalide roeien: CAR
  • marathon roeien
  • jeugdroeien
  • exploitatie van de sociëteit.

De afgelopen jaren is daar het zeeroeien bijgekomen.

  • Over de toercommissie en de CAR kan ik kort zijn. Deze commissies (o.l.v. Hans Kruijssen resp. Peter Reimer) functioneren voortreffelijk. De aanschaf van een nieuwe roeibak die eind 2017 geplaatst is, kan een goede bijdrage leveren aan het (leren) roeien bij Rijnland. De aanleg van een goede toegang tot de roeibak kan hopelijk binnenkort worden afgerond.

  • Het marathon roeien functioneert goed (met Jan Doffegnies als coördinator): Rijnland organiseert jaarlijks een goed bezochte marathon en doet mee aan diverse marathons in den lande. Maar de belangstelling voor het marathon roeien binnen Rijnland zou groter mogen zijn.

  • Jeugdroeien: in de afgelopen jaren hadden we tussen 25-35 jeugdleden. Dit aantal is in september 2017 gezakt tot 15 actieve en enthousiaste jeugdleden. Deze daling is veroorzaakt door eindexamens, vertrek uit Nederland, etc. Actie om tenminste 10 nieuwe jeugdleden te werven is noodzakelijk. Gelukkig hebben we op dit moment voldoende enthousiaste instructeurs/coaches. Caroline van Sasse van IJsselt heeft onlangs de coördinatie van het jeugdroeien van mij overgenomen.

  • Exploitatie van de sociëteit: door het ontbreken van een Soevie in de afgelopen jaren heeft dit mij veel tijd en moeite gekost. Dankzij o.a. de bardienaren (o.l.v. Michel Beekman), de barinkopers (Bert Potjer, Jaap Edelman en Robin den Hamer) en vele vrijwilligers is weliswaar een prima exploitatieresultaat geboekt. Maar voor de organisatie van evenementen, e.d. is de inzet van veel meer vrijwilligers noodzakelijk. Daarom ben ik zeer verheugd dat we vanaf begin 2018 weer een volwaardige Soevie o.l.v. Eugenie van Miltenburg hebben.

  • Zeeroeien: het roeien in open water dat met de nieuwe Yole de Mer mogelijk is, moet de komende jaren meer van de grond komen (vgl. marathon roeien). Samenwerking met andere verenigingen die een dergelijke boot hebben, is hierbij van belang.

Tenslotte wil ik de overige leden van het bestuur bedanken voor de prettige en collegiale samenwerking !!

 

Job Dresden

 

P.S. Overigens ben ik van mening dat de prijs van koffie i.v.m. de verbouwplannen verhoogd moet worden van € 0,70 tot € 1.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024