Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Vlootcommissie draait lekker!

Geplaatst op 30-05-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: René Hooijdonk

2020-05-30-vlootcommissie-draait-lekkerAfgelopen maanden is de vlootcommissie regelmatig digitaal bijeen geweest, werkt aan een heldere en complete toedeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden t.a.v. onze vloot. Met als leden in alfabetische volgorde: Lisette Elsinga, Kai Fischer, René Hooijdonk (vz), Hans Kruijssen, Bauke Smit en Hans van Willigenburg.

Onderwerpen die we met voorrang oppakken:

  1. Een nieuwe start van de botenwagencommissie. Niet alleen door regels en afspraken verder uit te werken, maar ook door leden meer actief te betrekken. Zo mikken we erop om in september een bijeenkomst te organiseren waarin we ervaringen en praktische tips uitwisselen én oefenen. Dit vooruit lopend op de drukke periode die hopelijk het najaar komt als er weer wedstrijden gehouden gaan worden! Willem Handels en Hans Kruijssen hopen dat zo -na vele jaren- ook enthousiaste opvolgers als botenwagencoördinator, zullen komen bovendrijven.
  2. De opbergplaatsen van boten en riemen zijn door Hans van Willigenburg kritisch herschikt; ook worden ze beter gemarkeerd.
    We denken na over manieren waarop we in de nieuwe en in de oude loods het aantal lig- en hangplaatsen kunnen uitbreiden. Reden vormt de forse groei van de vloot van de vereniging in 2019 en 2020 en in mindere mate de aanhoudende vraag naar ligplaatsen voor privé skiffs.
    Ook willen we de opbergplekken van gereedschappen, materialen, ongebruikte riggers en riemen reorganiseren.
  3. De intensiteit van het gebruik (volgens MyFleet) van de verschillende (types) boten. En daarop gebaseerd het kritisch beschouwen van de aanschaf en het afstoten van boten, wat uiteindelijk zal terecht zal komen in het volgende botenplan.
  4. De leden stimuleren om nog meer mee te werken aan beheer en onderhoud van onze boten en andere materialen. Daarbij denken we niet alleen aan het oproepen van vrijwilligers via e-Captain, maar ook aan training en opleiding voor bepaalde klussen die om een bijzondere kwalificatie vragen. Zoals het laden en sturen van botenwagens, afstellen van boten/riemen en reparatie- en onderhoud van boten.
  5. De ergometers krijgen allemaal de naam van een watervogel (op advies van Elly Tolman; dank!). We willen meer lijn brengen in het (groepsgewijs) benutten van onze ergometers en de nieuwe ergometerruimte. Bijvoorbeeld door ook ergometers te gaan afschrijven via MyFleet.

René Hooijdonk

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024