Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Vuurdoop op de Bosbaan

Geplaatst op 12-07-2022  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Caré Groenendijk, Nanouk Geneste de Rycke en Sergio Bonillo Ovejero 

2022-07-12-vuurdoop-op-de-bosbaan-2Zondag 10 juli was het dan zover, het lang verwachte grote avontuur voor Nanouk en Sergio op de Bosbaan om deel te nemen aan de DIYR, Dutch International Youth Regatta. Dit is een grote, weekend lange juniorenwedstrijd naar bekend buitenlands voorbeeld: München, Bremen en natuurlijk Gent, met als doel om alle roeiers onder de 19 jaar, uit Nederland en de omringende landen, op hun eigen niveau leuke en competitieve wedstrijden te laten varen. Dit jaar werd hij voor de tweede keer georganiseerd. De Rijnland jeugd heeft het afgelopen jaar aan diverse regiowedstrijden meegedaan, maar was nog niet vertegenwoordigd op de DIYR. Met de bescheiden afvaardiging van dit jaar is de eerste aanzet gemaakt, op naar een grotere groep in 2023. Het plan was te starten in Open 8+ in een zeer gevarieerde combi ploeg met DDS, Zwolsche en Pampus en daarnaast in combi J18 2X en M18 1X. Voor de Regio roeiers was de Broken 2 K in het leven geroepen: 1000 m plus 500 m met 500 m rust ertussenin. De 8+ was natuurlijk waar het meest naar uitgezien werd en het was dus even teleurstelling verwerken toen bleek dat er slecht 1 inschrijving was in dit veld en het nummer geannuleerd werd. De focus ging daarna naar de kleine nummers. Bij aankomst rustig de indrukwekkende aanblik van de Bosbaan laten inwerken en vervolgens op zoek naar de botenwagen van DDS/Iris. Erg handig en fijn om boten van hen te mogen lenen, grote dank daarvoor. Sergio ging het water op met Tibor, het maatje van DDS en Nanouk onvervaard in de skiff. Voor de jongens verliep de race niet helemaal als gehoopt vanwege een helaas opspelende polsblessure van Tibor.  Desalniettemin toch een plaats midden in het veld van 22 behaald (3.47 en 1.48). Nanouk ging geroutineerd over het water en bleek na 3 heats de derde tijd overall geroeid te hebben, 4.34 en 2.11, erg knap. De eerste kennismaking met een dergelijke grote wedstrijd was derhalve heel geslaagd en smaakt naar meer getuige de bijdragen van Nanouk en Sergio hieronder. Hulde voor de inspanning om in het Nederlands te schrijven. 

2022-07-12-vuurdoop-op-de-bosbaan-1


Nanouk: We hebben een heerlijke dag doorgebracht in de DIYR. Ik vond het leuk om te zien hoeveel andere jeugd bij het roeien betrokken waren en om te zien hoe goed de concurrentie is. Iedereen zijn best deed zijn best en was competitief, dit motiveerde ons om ook te proberen zo goed mogelijk te doen. En nu weten we waar we volgend jaar aan moeten werken. Algemeen het was een geweldige dag en evenement dat ik wens voor de jeugd om nog vele malen te doen. 

Sergio: 10 Juli ging ik roeien by de DIYR voor de eerste keer. Het was een mooie dag en een spannende race met sterken tegenstanders. Ik leerde ook nieuwe mensen kennen en ervaren roeiers van wie ik geleerd heb. Bijvoorbeeld hoe je een boot riggered en op botenwagen legt. Ten laatste is de Bosbaan een indrukwekkend strook water en ik ga zeker teruggaan, maar volgende keer hopelijk voor wat blik.


Caré Groenendijk, Nanouk Geneste de Rycke en Sergio Bonillo Ovejero 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pien van der Hoeven Pien van der Hoeven
16 jul 2022 11:26

Super dat jullie meededen, Nanouk en Sergio! En hulde voor Caré die dit mogelijk maakte!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024