Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Waar is de Dies gebleven??

Geplaatst op 24-06-2024  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Margriet Overbeek

De uitnodiging voor de ROW met maaltijd op 5 juli is bij jullie al via diverse kanalen binnengekomen en ik hoop er weer veel bekende en onbekende Rijnlanders te treffen!

Tot mijn verbazing ontdekte ik, dat veel nieuwere leden van Rijnland denken dat ze alleen welkom zijn als ze in een wedstrijdboot gaan zitten. Ik vroeg mij af waar, wanneer, waarom en hoe dat misverstand heeft postgevat.

Terugmijmerend (ik werd in 2000 lid) realiseer ik me dat we ooit in het verleden spraken van de Dies, of sjieker zoals je wilt: de Dies Natalis, de geboortedag van de vereniging dus. De dag waarop we elk jaar de oprichting van de vereniging vierden met een bbq en meestal een aan roeien verwante activiteit vooraf. Deze activiteit is sinds jaar en dag de ROW.  Verder werd en wordt er elke 5 jaar een extra feestelijk  lustrum georganiseerd, door een lustrumcommissie die dan helemaal los gaat met haar creatieve ideeën. Ook voor het Lustrum van 2025 is alweer een lustrumcommissie gevormd!

Ik zou ervoor willen pleiten om de eretitel “Dies” weer her in te voeren. Het jaarfeestje van de vereniging, de dag waarop IEDEREEN van harte uitgenodigd wordt om met elkaar het glas te heffen, en eens te zien wie al die andere leden zijn. En dan natuurlijk, om voorafgaand aan dat glaasje, voor wie het leuk vindt, vanaf de kant of in de boot, te genieten van een laagdrempelig clubwedstrijdje.

Ik wens IEDEREEN een heel gezellige Dies 2024!

Margriet Overbeek

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Caroline Wortelboer Caroline Wortelboer
16 jul 2024 15:07

Hi Margriet, een late reactie op je goede tip om het woord Dies te gebruiken in de communicatie, zodat direct helder is dat het een festijn voor alle leden is. Heel belangrijk dus nemen we als bestuur mee voor volgende keer. En het was gelukkig een mooi feest voor iedereen! Juist zo fijn dat dan alle typen roeiers door elkaar lopen.

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024