Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Waarom Rijnland

Geplaatst op 10-04-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten

Vijf kernkwaliteiten van Rijnland behoeven aandacht en onderhoud

Natuurlijk is onze roeivereniging geen product voor een reclameboodschap maar toch is het goed om over de sterke punten van de club na te denken en daar op zijn tijd onderhoud aan te plegen. Zeker nu we ons intensiever beraden op manieren om nieuwe leden te werven en bestaande leden te behouden.

RV Rijnland heeft vijf kernkwaliteiten waar we best trost op mogen zijn:  

  1. Het roeiwater. Is zonder meer goed, zowel voor wedstrijd- als voor toerroeiers. Hoeven we niets aan te doen. Hooguit op tijd de waterpolitie bellen als er door jachten of sloepen weer eens te hard wordt gevaren.
  2. Ons gebouw en het terrein. Voldoen behoorlijk goed aan de eisen maar behoeven zeker met het oog op de toekomst verbetering. Een moderne ergometerruimte en meer capaciteit om boten goed op te slaan zijn nodig. Daar zijn we voortdurend mee bezig en dat krijgt de komende jaren een impuls.
  3. De vloot. Boten, sculls, ergometers. De kwantiteit en kwaliteit zijn hoog maar we moeten blijven investeren om dat ook zo te houden. Gelukkig hebben we daar  goed beleid en ook de financiële middelen voor.
  4. Onze diensten: wat we de leden allemaal kunnen bieden. Denk aan instructie, examens, coaching, maar ook aan bediening van de bar en begeleiden van roeiers met een beperking. Zeker op dit vlak moeten we alert blijven op veranderende eisen en wensen van de leden.
  5. De cultuur. Wellicht lastig te omschrijven maar essentieel voor een verenigingsgevoel. Daarin verschillen we waarschijnlijk het meest van andere clubs of gezelschappen en dat is van groot belang voor de samenhang.

Dit alles komt niet vanzelf. Ten eerste kosten de meeste zaken ongelooflijk veel geld en dat brengen we met elkaar op via de contributie, huur van faciliteiten en de omzet aan de bar. Maar het blijft niet bij geld. Want we kunnen ons niet permitteren om alles uit onze begroting te betalen. Nee, we drijven net zo goed op onze leden die daar belangeloos de handen voor uit de mouwen steken.  Instructie geven, roeiers begeleiden. evenementen organiseren, de bar bedienen, commissies bemensen. Noodzakelijk maar ook de ziel van onze vereniging. Want we zijn geen supermarkt maar een sociale sportvereniging.

 

20170410 Waarom RV Rijnland

RV Rijnland is sterk op vijf kernkwaliteiten, met dank aan al jullie financiële bijdragen en bereidwillige handen. Laten we met elkaar die kwaliteit in de gaten houden en zo nodig meehelpen aan behoud ervan. Of dat nu gaat om de vloot, de diensten, de cultuur of het gebouw. Want onderhoud hoort er nu eenmaal bij. En laat onze kwaliteit waar nuttig met trots aan potentieel nieuwe leden zien!

Evert Gianotten, Voorzitter 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024