Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Wachtwoord onthouden

Geplaatst op 14-03-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Bernard Wortelboer

Veel leden worden tureluurs van het moeten onthouden van de gebruikersnaam en het wachtwoord. Gelukkig zijn er hulpmiddelen voor het opslaan en bewaren van je gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Password

Wachtwoord laten onthouden

Veel browsers bieden de mogelijkheid om je wachtwoord op te slaan. De volgende keer dat je op je computer met die browser de website bezoekt, staat je wachtwoord al voor je ingevuld. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk, maar veiliger is het om gebruik te maken van een zogenaamde wachtwoordmanager.

Een wachtwoordmanager gebruiken

Een wachtwoordmanager werkt als een kluis. In die kluis bewaar je je wachtwoorden. Deze kluis is digitaal. Toegang tot de kluis krijg je met een 'sleutel'. Deze digitale sleutel is het enige wachtwoord dat je echt nog moet onthouden. Hiermee krijg je toegang tot al je bewaarde wachtwoorden in de kluis. De wachtwoordmanager vult automatisch je wachtwoord in na de eerste keer inloggen op een site. Na gebruik zet je de manager uit, en om hem weer te gebruiken heb je alleen je 'sleutel' nodig om op alle sites automatisch ingelogd te worden.

LastPass

Een goede Nederlandstalig wachtwoordmanager is LastPass. Dit programma is zowel op Windows, als de Mac en mobiele apparaten (tablets en smartphones) te gebruiken. Je installeert het programma en zet een invoegtoepassing in je browser. Dit is eigenlijk een extra knop waarmee je toegang hebt tot verschillende functies van LastPass terwijl je aan het surfen bent. Log je in op RV Rijnland, dan vraagt LastPass of je het wachtwoord wilt opslaan. Doe je dit, dan wordt het wachtwoord door LastPass bewaard en hoef je de volgende keer je wachtwoord niet meer in te vullen. En moet je ergens een nieuw wachtwoord aanmaken, dan kan LastPass dat wachtwoord ook voor je bedenken. Een sterker wachtwoord kun je zelf bijna niet maken. Het nadeel hiervan is wel dat je dan écht afhankelijk bent van het programma. De gratis versie van LastPass kun je op meerdere computers gebruiken. Je kunt het programma op verschillende computers installeren. Wil je ook op je smartphone of tablet toegang tot de wachtwoorden die je in LastPass hebt opgeslagen, dan betaal je hier negen euro per jaar voor met LastPass Premium. Je kunt dan een LastPass app downloaden waarmee je het internet op gaat. Surf je via deze app, dan worden je wachtwoorden ingevuld door LastPass. Hoe je de gratis versie van het programma gebruikt lees je op de seniorenwebsite in hun artikel 'Last Pass gebruiken'.

Apple

Gebruik je alleen Apple-producten, dan kun je ook de wachtwoordmanager van Apple zelf gebruiken. Dat is de iCloud-sleutelhanger (keychain in het Engels). Hiermee sla je je wachtwoorden op, maak je nieuwe veilige wachtwoorden en synchroniseer je de inloggegevens tussen meerdere apparaten.  Als je dan een website bezoekt of app gebruikt waarvan de gegevens zijn opgeslagen, vult de sleutelhanger deze automatisch in. Meer informatie daarover vindt je op de website van Apple. iCloud-sleutelhanger is beschikbaar op iPhones en iPads met iOS 7.0.3 of hoger en Mac-computers met OS X 10.9 Mavericks of hoger. Let op: iCloud-sleutelhanger werkt alleen met Safari, de eigen browser van Apple. Dus niet met Chrome of Firefox.

 

Bernard Wortelboer
Beheer e-Captain

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024