Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Wat een geluk dat Mirjam en Mieke samen bardienst hadden

Geplaatst op 05-09-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Mieke Rekkers

2022-09-05-wat-een-geluk-22022-09-05-wat-een-geluk-1En zo begon het. Begin zomer 2022 bleek er nog een Yolette, een vier mét, te huren te zijn voor een mooi roei-evenement in Parijs. En ik mocht mee!
Dus namen Renate, Mirjam Monique, Mieke en Heleen, uit de Kerkers aanhang de Thalys naar Parijs, op naar de Traversée de Paris, een evenement voor 216 vieren en 1000 man ‘over de vloer’ bij de club Nautique aan de Seine. Een zeer strakke logistieke organisatie maakte het evenement voor ons een groot feest. Zaterdag 3 sept.mochten we ons melden met sleuteltje 10 om de riggers op de boot, die al in het zandveld voor ons klaar lag, erop te monteren. Dat alleen was al zo gezellig.

Zondag 4 september: de grote dag, we wandelden om 6 uur naar de club Nautique, daar stond voor 1000 mensen ontbijt klaar, en eenmaal gelaafd, werden we in strakke lijnen naar de vlotten gedirigeerd. (niet één, maar een hele serie.)

Dat gaat simpel want karren, vele botensjouwers en toezichthouders leken een mooie generale te hebben gehad. Volgens ons was de hele Parijse roeijeugd ingezet als benevole.

2022-09-05-wat-een-geluk-3Eenmaal te water om 7 uur bij zonsopkomst, hadden we een uurtje om met ons 216en te kletsen, elkaar bij de boeg vast te houden, af en toe een harde klap sessie, of gerammel op de boorden, en dat alles tot er, ineens, dat blauw-wit-rode vuurwerk aangestoken was.

Starten en wegwezen, lekker chaotisch door en om elkaar heen het ruime sop vinden,28 km langs 2022-09-05-wat-een-geluk-4Eiffeltoren, rond Île de la Cité,en terug, net voordat na half elf, het ongeduldige beroepsverkeer (bateau- mouches inclus) ons water weer mocht bevuilen, tja en, bijna thuis klotste een enorm zandschip onze boot dus toch nog eventjes vol.

Een heerlijk feest met grote dank aan Mirjam, Heleen, Renate en Monique, maar vooral aan de club Nautique de Paris


Mieke Rekkers

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023