Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

We mogen weer! Maar…

Geplaatst op 30-06-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Fred van Duijn  -  Bron: Rijksoverheid

coronavirusPer 1 juli is voor het sporten (binnen en buiten) de 1,5 meter-regel opgeheven.

Voor ons roeien betekent dat dat alleen aan boord deze regel komt te vervallen en dus dat meermens-boten, al of niet gestuurd, weer mogelijk zijn. Kortom we mogen weer. Hartstikke fijn en we zien dan ook de eerste enthousiaste initiatieven voor nevenactiviteiten op de vereniging weer binnen komen. Helaas is het Corona-virus nog steeds (zij het beperkt) actief en blijft besmetting mogelijk. Reden waarom op zich de 1,5 meter-regel nog steeds van toepassing blijft. Het bestuur heeft dan ook helaas moeten besluiten vooreerst festiviteiten op de vereniging niet toe te laten. Wel gaan de sociëteit, de bar en het buitenterras weer open, zij het met restricties.

Wat betekent dat voor de praktijk?

 • De RIVM-richtlijn is nog steeds van toepassing. Dus blijf thuis als je de laatste 24 uur veelvuldig hoest, verkoudheidsklachten hebt, verhoging of koorts hebt, benauwd bent en/of reuk- en/of smaakverlies hebt. Was regelmatig je handen (water en zeep).
  Mocht er een actieve Corona-infectie bij je zijn vastgesteld en je hebt de vereniging bezocht, dan willen we je vragen (los van het GGD onderzoek) dit bij het bestuur te melden (contactpersoon Fred van Duijn, neieor.[antispam].@rvrijnland.nl
  ). Vanzelfsprekend zal deze informatie vertrouwelijk worden behandeld, maar je biedt daarmee het bestuur de mogelijkheid om voor de vereniging passende maatregelen te nemen.
 • Alle boten kunnen weer worden afgeschreven via MyFleet zoals voorheen en moeten ook weer bevestigd worden op de vereniging. 
 • Op het vlot, botenterrein en in de loods blijft de 1,5 meter-regel van toepassing.
 • Met de te verwachten toename van het aantal bootbewegingen aan het vlot, betekent dat we nog meer op elkaar moeten letten en even moeten wachten als het te druk is of dreigt te worden.
 • Het hygiene-advies van het RIVM laat zien dat het desinfecteren van contactoppervlakken geen relevante meerwaarde heeft. Wel geregeld handen wassen. Voor ons betekent dat het desinfecteren van contactoppervlakken van de boot e.d. niet nodig is. Maak wel de handvatten van riemen (ergometers) schoon (met water en zeep, desinfectie is niet nodig).
 • Normaal schoonmaken van de boot blijft natuurlijk wel van toepassing.
 • De looppaden in de loods (zoals aangegeven) blijven van toepassing. Nu ook de sociëteit weer open gaan komt ook hier een looproute waarbij we vanuit de loods binnenkomen en via de buitendeuren van de sociëteit of de achterdeur weer naar buiten gaan.
 • Alle toiletten zijn weer te gebruiken.
 • In beperkte mate zijn de kleedkamers en douches weer te gebruiken. Vanwege de 1,5 meter-regel kunnen maximaal 5 personen tegelijkertijd gebruik maken van de kleedkamer (douches maximaal 2 personen). Om wachten te voorkomen raden we je nog steeds aan je thuis om te kleden en te douchen. De tassen kunnen niet meer in de loods achtergelaten worden. Wel in de kleedkamer als ook in de nis naast de bestuurskamer (ergometerruimte).
 • De sociëteit/bar gaat weer open. De reguliere barbediening op zaterdag en zondag wordt weer georganiseerd. Vooreerst op basis van vrijwilligheid. Op de website (Inloggen - Roosters - Bardienst) is daartoe weer een intekenlijst geplaatst waar je je als barbediende kunt opgeven: https://www.rvrijnland.nl/rooster/bardienst/bardienst-rooster
 • Er is een apart barprotocol voor de bardienaren.
 • Betalingen aan de bar gaan alleen via de betaalautomaat.
 • Geen barkrukken bij de bar. Binnen zitten we aan tafels waarbij de 1,5 meter afstand moet blijven bewaard. Het staan in groepen kan dus niet.
 • Bestellen aan de bar bij de aangegeven plek aan de voorzijde van de bar. De vuile spullen terug brengen aan de zijkant van de bar zoals aangegeven.
 • Indien er geen barbediening is blijft de keuken gesloten. Dit om de hygiene in de keuken zo optimaal mogelijk te houden. Kartonnen bekertjes zijn voor handen voor meegebrachte dranken.
 • Het buitenterras gaat ook weer open. Ook hier zullen de tafels dusdanig worden geplaatst dat de 1,5 meter afstand bewaard kan worden.

In een korte tijdspanne moest veel georganiseerd worden waardoor niet alles optimaal zal functioneren. We vragen je begrip hiervoor. Verder help elkaar en blijf gezond.

Maar natuurlijk bovenal…  geniet van het roeien!

 

Fred van Duijn

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023