Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Week tegen eenzaamheid

Geplaatst op 19-09-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Connie van Seggelen  -  Bron: EenTegenEenzaamheid

2022-09-19-week-tegen-eenzaamheidAls welzijnsfunctionaris ben ik werkzaam in Zoeterwoude en daar zijn we verbonden aan de nationale coalitie van Een-tegen-Eenzaamheid. In de week tegen eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De week tegen eenzaamheid is van 29 september t/m 6 oktober. Landelijk is er aandacht voor het onderwerp.

Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. De een heeft meer betekenisvolle relaties of een groter sociaal netwerk nodig dan de ander. Het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen. Er wordt weinig over gepraat. Het kan voelen als eigen falen als je eenzaam bent. Daarom is het goed om scherp te zijn op signalen die kunnen wijzen op eenzaamheid. Samen kunnen we eenzaamheid wél bespreekbaar maken en er zo ook wat aan doen.

Iedereen heeft er weleens last van in mindere en meerdere mate. Als eenzaamheid langer duurt kan het de gezondheid schaden. Wat is dan de link met onze roeivereniging Rijnland? Wel, misschien ken je iemand in je omgeving die door bijvoorbeeld een ingrijpende gebeurtenis in zijn/haar leven het moeilijk vindt om de draad weer op te pakken. Nodig deze uit bij onze inloop ochtend op zondag. Onze vereniging is sociaal en draagt een welkom gevoel uit.

Ook jij kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.
Een klein gebaar kan het verschil maken.

 

Connie van Seggelen

 

 

deel dit bericht


 


Je reactie wordt openbaar op deze website gepubliceerd en moet voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 5 mei 2024