?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Wil je ook instructeur worden?

Geplaatst op 18-09-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden

2022-09-18-wil-je-ook-instructeur-wordenVrijwel ieder lid van Rijnland heeft instructie gekregen, toen hij/zij begon met roeien. Goede instructie is van buitengewoon belang om plezier in het roeien te krijgen en te behouden. Het geven van instructie is ook leerzaam voor de instructeurs zelf. Door een goede analyse van de fouten van beginnende roeiers ontdek je ook fouten in je eigen roeien! 

Wil jij dat ook? Dat kan! Op donderdagavond 13 en 27 oktober en 10 november a.s. vanaf 19.30 uur wordt er weer een cursus roei-instructie gegeven. De cursus wordt gegeven door Annelies Haase, bijgestaan door Jan Cees Sabel (op de ergometer). 

In de cursus wordt met name aandacht besteed aan de techniek van het roeien. Hierbij leer je o.a. over de diverse onderdelen van een goede haal, de analyse van mogelijke fouten, oefeningen om deze fouten te herstellen en hoe deze over te brengen aan de cursisten. Na deze cursus ga je een en ander onder begeleiding van meer ervaren instructeurs in de praktijk brengen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan diverse andere aspecten van het roeien, zoals de veiligheid van personen en materiaal op het water, het omgaan met het materiaal en diverse vormen van roeien.

Ga je voor het eerst instructie geven? Dan kan je dat samen met een meer ervaren instructeur geven. De instructie wordt gegeven in een instructiegroep met meerdere instructeurs. 

Kortom, voldoende redenen om je op te geven voor de basiscursus instructeur roeien. Dit kan op de website (onder Activiteiten en Lijst).

Heb je nog vragen, dan kan je je wenden tot de Commissie Instructie: Diny de Jong of Job Dresden.   

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 december 2022