Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Winterperiode – indoortraining – wie doet er mee?

Geplaatst op 14-08-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Willeke van der Weide

We genieten momenteel nog volop van de zomerperiode, maar kijken ook alvast vooruit naar de winter. Daarin heb je de mogelijkheid om als roeier aan kracht en conditie te werken tijdens een indoor/circuittraining. Afgelopen jaren is daar op verschillende wijze vorm aan gegeven. Zo trainde een kleine groep wedstrijdroeiers op dinsdagavond onder leiding van Ad Dubbeldam. Ad heeft helaas aangegeven dat niet voort te willen zetten. Ook andere groepjes trainden op en om de loods, met verschillende soorten oefeningen (insanity, circuit). We meenden dat we hier wel een verbetering in aan kunnen brengen, en zijn onder andere op zoek gegaan naar de mogelijkheid om in een zaal te trainen.

Uiteindelijk zijn we erop uitgekomen om dit jaar met Die Leythe samen te werken en de indoortraining op de woensdagavond in de gymzaal van het Rijnlands Revalidatiecentrum (Wassenaarse weg 501 te Leiden) actief aan onze leden aan te bieden. De contouren zijn nu helder, de finetuning pakken we komende weken op. De training is roeispecifiek, bestaat uit een cardiodeel en kracht/spieroefeningen. De trainingen worden afwisselend verzorgd door eigen trainers, momenteel worden die vanuit Die Leythe gevraagd. Mogelijk dat we ook vanuit Rijnland nog 1 of meer trainers hiervoor gaan vragen. Er ontstaat dan een roulatiesysteem, waarbij een trainer zo 1 keer per 6 weken de training verzorgt.

Een aantal Rijnlanders heeft deze indoortraining in het verleden gevolgd, en is daar enthousiast over. We hopen dan ook dat dit aanbod gaat voldoen in de behoefte van veel van onze wedstrijdroeiers.

Op dit moment willen we graag weten hoeveel (wedstrijd)roeiers interesse hebben om aan deze training deel te gaan nemen. De kosten zijn naar verwachting 50 euro (voor ca 20 lessen van anderhalf uur). Starttijd is ca 19.00 uur (in de eerste weken kan dat nog een half uur daar vanaf wijken).

Graag jullie reactie aan dnalnjir.v.r.c.w.[antispam].@gmail.com. Ook vragen en opmerkingen zijn welkom!

 

Willeke van der Weide
sirassimmocdjirtsdew.[antispam].@rvrijnland.nl

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024