Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Commissie aangepast roeien

Geplaatst op 12-02-2023  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Guill. Van Blankenstein-Niessen

2023-02-11-wist-datIn een nog niet eens zo lang verleden, toen de nieuwsbrief nog uitgebracht werd als katern in het blad Roei, was er een rubriek met deze naam. Een kolom in de zijlijn met allerlei weetjes over de vereniging. Deze kolom werd samengesteld door Han Ponneker.

Deze Han, ook alweer bijna 25 geleden, was de aanjager en oprichter van de commissie aangepast roeien (CARR), die zich inzet voor het faciliteren van onze roeisport voor mensen met een lichamelijke beperking.

Een bestuur, reglement, aansluiting bij de KNRB, dit was het begin. Met veel enthousiasme werd er gelobbyd voor roeimaten, en er werd al voorzichtig geroeid door enkele starters. Daarna kwamen er al snel meerdere aanvragen.

Tot op de dag van vandaag wordt er met veel inzet en enthousiasme iedere dinsdag geroeid op de Vliet en plas en af en toe verder. Ook tochten, georganiseerd door de vereniging, zijn voor hen die dat willen en kunnen mogelijk. Met als absoluut hoogte punt de jaarlijkse landelijke tocht, op toerbeurt georganiseerd door verschillende landelijke verenigingen. Wij hebben dat nu twee keer mogen doen, een enorm spektakel.

Geroeid wordt in wherries en in liteboten, de Wijde Aa, een single en de Oostergeest, een twee.

Sommige leden met een beperking vinden hun weg vanuit de dinsdagochtend naar de reguliere roeitijden en enkele anderen stromen de vereniging in op eigen initiatief.  Er zijn altijd roeiers te vinden die zich hiervoor willen inzetten, Dit gebeurt dan op individuele basis op afspraak. Een tijdlang was het mogelijk om op vrijdag extra en langer te roeien via een vrijwilligerslijst, deze heeft zich niet kunnen handhaven, helaas.

In onze vereniging zijn veel wedstrijdroeiers, nog meer recreatieroeiers en dan nog deze groep. Deze verschillende doelgroepen genieten van de sport, het bewegen en het prachtige water.

Mede dankzij veel vrijwilligers.

 

Guill. Van Blankenstein- Niessen

 

 

 

 

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Jacco Holthuis Jacco Holthuis
24 feb 2023 18:33

Zo is dat! Veel dank aan alle roeiers en roeimaten. Samen genieten van onze mooie sport. Dat is waar Rijnland mede op drijft!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024