Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Zaterdag-instructie doet nog meer voor nieuwe leden

Geplaatst op 08-06-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Liesbeth van Beemen

Sinds oktober vorig jaar biedt Rijnland op de zaterdagochtend extra roei-instructie voor beginnende roeiers die hun basis roei- en stuurproef nog moeten halen. Drijvende kracht is coördinator Diny de Jong die elke week een bootindeling maakt met beginnende en ervaren roeiers èn beginnende en ervaren instructeurs. Zeven leden die in de winter de beginnerscursus van Njord-instructeurs hebben gevolgd hebben in korte tijd het sturen onder de knie gekregen.

Zaterdaginstructie 1

Het instructie-uur wordt goed bezocht en ook met succes want binnenkort gaat een groot aantal beginnende roeiers examen doen. Zoals een van onze roeiers het verwoordde:

Naast  onze eigen instructeur kregen wij de mogelijkheid om op zaterdag ook extra instructie te krijgen in groter verband met instructeurs die meefietsten. Het was heel plezierig om op die manier ook van andere instructeurs aanwijzingen te krijgen over het roeien. Vanaf de kant zie je weer andere dingen dan in de boot. We hebben veel profijt gehad van de instructie op de zaterdagochtend. Bovendien was het prettig op deze manier mensen te leren kennen die ook naar hun eerste roeiexamen toewerkten.

 

Maar instructie is maar een kant van het verhaal. Nieuwe leden willen de vereniging en andere leden leren kennen. Wat gebeurt er allemaal binnen Rijnland? Dankzij de zaterdag-instructie kunnen we het initiatief van de Nieuwe Leden commissie voortzetten. Er is al twee keer met veel succes een beginnerstocht door Leiden georganiseerd en zolang er in de boten ook ervaren roeiers en stuurlieden meegaan is een Sluitingstocht of Geuzentocht wellicht ook mogelijk.

In de zomermaanden leggen we de instructie even stil en pakken hem begin september weer op. Dan hopen we de nieuwe roeiers die de kennismakingscursus hebben gevolgd te begroeten.

Zaterdaginstructie 2

Zaterdaginstructie 3

Zaterdaginstructie 4

Alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de za-instructie dit seizoen heel hartelijk bedankt!

 

Liesbeth van Beemen

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024