Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Zeeroeien op een meer!

Geplaatst op 14-09-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Job Dresden

2023-09-13-uitslagen-katwijk-coastal-2023-2Op 9 september jl. werd de Coastal Katwijk voor de 3e keer georganiseerd vanaf het strand bij Katwijk aan Zee. Het was een prachtige dag: 25 graden, geen wind en dus geen branding. De Noordzee lag er rustiger bij dan het Vlietland. Deze wedstrijd voor zeevieren wordt georganiseerd door Die Leythe, Rijnland en Skuytevaert.

De wedstrijd vindt plaats op “volle” zee over een afstand van 5-6 km. Er deden 27 ploegen mee uit heel Nederland. Er werd geroeid in drie heats: Dames 4, Heren 4 en Mixed 4.
Bij de dames deden er elf (!) ploegen mee. Orca 1 eindigde met ruim ene minuut voorsprong op de klassementsleiders KNZ&RV/Okeanos en KNZ&RV 1.
Bij de heren waren er zeven ploegen en nummer drie van het klassement Orca/KNZ&RV won afgetekend. Klassementsleider Laak/DDS werd vierde.
Bij de mixed-ploegen verschenen negen ploegen aan de start. Hierbij deed ook een Rijnlandploeg mee, bestaande uit Hedi van Dijk, Lisette Elsinga, Els Lindenboom, Roland van den Enden en Pascal van den Ouden. Zij gingen er helemaal voor, maar werden uiteindelijk 5e!  De klassementsleider KNZ&RV/Orca maakte zijn rol waar vóór Orca 2.
Kortom, de wedstrijd werd een volledig Orcafeestje en dat moest gevierd worden met 3x hun clublied.

2023-09-13-uitslagen-katwijk-coastal-2023Tijdens en na de wedstrijd werd gezellig een drankje gedronken en een hapje gegeten (naast heerlijke broodjes gefrituurde verse vis!) in het Klaphuys (sociëteit) van Skuytevaert. Tevens konden op de tv de verrichtingen van de Nederlandse roeiers bij de wereldkampioenschappen roeien gevolgd worden. Om af te koelen werd er door velen een verfrissende duik in de Noordzee genomen.

Na de wedstrijd vond de eerste Beach Sprint selectie voor de jeugd plaats. Het is de bedoeling dat dit type roeien bij de Olympische Spelen van 2028 onderdeel wordt van het roeien. Deze wedstrijden vinden plaats in zeetweetjes en zeeskiffs.

Op zondag vond er nog een laatste clinic plaats waarbij eenieder van onze verenigingen in de Kaiman en in de zeetwee van Kai Fischer kon varen. Daarna zijn de boten van het strand gehaald en wordt het verenigingsgebouw van Skuytevaert afgebroken en pas in het voorjaar 2024 weer opgebouwd.

De Coastal Katwijk was een prachtig slot van een mooi seizoen zeeroeien. Heb je zin gekregen om ook te komen zeeroeien? Meld je dan aan bij Kai Fischer, Martin Langbroek of ondergetekende ( latsaoc.[antispam].@rvrijnland.nl)

 


Job Dresden

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Roland van den Enden Roland van den Enden
14 sep 2023 13:13

Job en Kai, dank voor het aanjagen van het coastal roeien binnen Rijnland. Het was genieten afgelopen zaterdag!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024