Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Zeevier-nieuws

Geplaatst op 18-10-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden

Een aantal van jullie heeft vast al gezien dat er gevaren wordt in de nieuwe Zeevier. De eerste ervaringen worden uitgewisseld. Het blijkt (gelukkig!) leuk om te roeien in deze boot. Het sturen leverde aanvankelijk wat problemen op; er wordt geëxperimenteerd met een nieuw door Eric van Oosten ontworpen roertje. Door de bredere boorden voel je je veilig, ook bij winderige omstandigheden. Bij de RV Loosdrecht wordt daarom ook instructie in dit type boten gegeven. Door het ontbreken van een kiel dwingt de boot om netjes te varen.
De huidige zeevier is nog niet onze definitieve zeevier. Wij waren niet tevreden over de kwaliteit van de buitenhuid van de ons geleverde zeevier en in november zal er een nieuwe zeevier worden geleverd. Die boot hopen wij dan op korte termijn in uw aller aanwezigheid te kunnen dopen.

Zeevier


Binnenkort zal de trailer voor de zeevier arriveren. Met deze trailer kunnen wij de zeevier naar allerlei andere, nog onbekende, plekken vervoeren om daar te roeien. Aangezien het daarbij kan gaan om totaal andere omstandigheden dan het binnenwater van Rijnland, b.v. varen op stromend water, IJsselmeer of zelfs Waddenzee, heeft een aantal personen binnen Rijnland o.l.v. Nico van Ravesteyn een aantal regels (Gebruiksregels Zeevier RV Rijnland) opgesteld over de benodigde kennis en ervaring en vereiste hulpmiddelen om op de diverse wateren met de zeevier te varen. Deze regels zijn onlangs door het bestuur vastgesteld en zullen op de website worden geplaatst. In bepaalde gevallen, b.v. varen op de Waddenzee, moeten de betrokkenen een plan maken en dit bespreken met een ingestelde Commissie Zeeroeien Rijnland (Nelleke Fontein, Nico van Ravesteyn en Ronald van de Stegen).

Om ervaring op te doen zullen we eerst gaan varen op water in de buurt (b.v. Kaag en Braassem). Daarna gaan we naar plekken waar ook andere roeiverenigingen met een zeevier varen. Hierbij valt te denken aan de omgeving van Dordrecht en aan het IJsselmeer. Andra Dudley en André de Bree zullen zich hiermee bezighouden. Het is de bedoeling om elke zondag(morgen) met de zeevier te gaan varen.

Heeft u zin gekregen om een keer mee te varen met de zeevier? Dat kan! Ik heb een aparte groep Zeeroeien op de Sportplanner aangemaakt. Wanneer u zich bij mij aanmeldt, zal ik u op de lijst plaatsen. Vervolgens kunt u bij de diverse activiteiten aangeven of u mee wilt. De eerste vier + een ervaren stuurman/trekker gaan mee.
We zullen u allen regelmatig op de hoogte houden van onze ervaringen!

Job Dresden
Commissaris Roeien en Jeugd

 
 
 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024