Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Zon, zomer en zonder zorgen aan de Vliet nabij Voorburg

Geplaatst op 20-09-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paaijmans

Zon, zomer en zonder zorgen aan de Vliet nabij Voorburg.
Een mooie zin van toepassing op de Vliet nabij Voorburg waar bij park Vreugd en Rust de “Vlietdag” werd georganiseerd. Eerder vond deze manifestatie, waar de RV Rijnland, al een jaar of tien acte de présence geeft, nabij Leidschendam plaats. De titel van dit stukje is ook een beetje geënt op de namen van landsgoederen aan de Nederlandse waterwegen.

Zonder zorgen was het bestuur van de RV Rijnland niet. Want om voor het oog van het kritische Voorburgse publiek een demonstratie te verzorgen vraagt een en ander. Zo zagen we Pascal al met een soort gemotoriseerde badkuip een gigantisch vlot naar Voorburg duwen. Dat vlot is nodig om de roeiboten te laten meren, zodat belangstellende in ieder geval veilig kunnen instappen.

Veel passanten bewaren toch liever een gepaste afstand tot die ‘kano’s’ want je schijnt er aan de ene kant in te stappen om er aan de andere kant uit te vallen: “Mijn niet gezien en ik ben ook pas ziek geweest”. Maar met een hartelijk woord en enige toelichting (“Het is net koorddansen, mevrouw; als je die ‘peddels’ maar goed vast houdt gebeurt er niets”) vind je altijd wel een paar waaghalzen die bereid zijn in een wherry plaats te nemen, om na een tochtje over een effen groen tapijt, waarvan omstanders zeggen dat het de Vliet is, mede ter delen dat het best meevalt, zelfs leuk is en dat ze graag een proeflidmaatschap overwegen of toch eens te komen kijken op de vereniging.

De vereniging heeft geluk. Het is stralend zomerweer aan de oevers en langzamerhand vullen die zich met recreanten. De organisatie van de dag heeft flink uitgehaald en tal van personages van de TV en andere striphelden zien we, gemotoriseerd of niet, voorbij komen. De felgele lustrumshirts van de vereniging zijn goed herkenbaar en fleuren de dag, de oevers en de activiteiten nog eens extra op.

En dan het klapstuk! Rond 14.30 uur komen twee achten in volle vaart richting finish. Een damesploeg in de ‘dubbel-acht’ moet het afleggen tegen de mannenploeg. Laatstgenoemden mogen onder leiding van stuurvrouw Cissy meren aan het vlot en krijgen van de plaatselijke wethouden de blikken omgehangen.


Proficiat bestuur en leden van Rijnland. Wat een leuk evenement, wat een geslaagde dag en wat een werk van de organisatie, van de vrijwilligers, van de roei(st)ers en iedereen die hier aan heeft bijgedragen. Châpeau!!

Joost Paaijmans

Voor meer foto's van de Vlietdagen 2016, klik hier.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023