?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Jeugdroeien

Jeugdroeien

 

Roeien is een technische sport. Om goed te leren roeien krijg je als jeugdroeier in het eerste jaar instructie en vaak ook nog daarna. Er zijn twee instroommomenten voor de instructie: in september en in april. In beide gevallen begin je te roeien in een boot voor meerdere personen (twee of vier) met een stuurman/vrouw. Vanaf het voorjaar krijg je regelmatig les in de skiff, hiermee leer je sneller de juiste roeitechniek. Ook kun je jezelf dan corrigeren en ontwikkel je een goed bootgevoel. Daarnaast leer je ook sturen en doe je theorie-examen zodat je ook veilig en uiteindelijk zelfstandig kan roeien.

Alle begin is moeilijk, zo is het met roeien ook. Maar als je vaak roeit heb je het vrij snel onder de knie. Maar let op, als je je eenmaal hebt opgegeven is het geen vrijblijvende activiteit meer. De instructeurs rekenen dan op jullie. Ben je eenmaal lid dan wordt er vanuit gegaan dat je tenminste een keer per week komt roeien. Als je ouder bent dan 15 jaar kan je na het behalen van de benodigde theorie-, basis-C/ skiff- en stuurexamens zelfstandig een boot afschrijven en roeien. Het is de bedoeling dat je al deze examens binnen een jaar doet. Daarna bestaat er de mogelijkheid van wedstrijdroeien of van leren boordroeien onder leiding van deskundige coaches.

Roeien is ook een sociale sport, daarom drinken en praten we na afloop van de training wat met elkaar. Verder worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo wordt er bij voldoende belangstelling in het voorjaar een cursus omslaan met een skiff georganiseerd in een zwembad maar ook een tocht door Leiden georganiseerd.

2008-06-09-Nederland Schoolroei kampioenschappen
jeugdroeien-4
jeugdroeien-twee-skiffs

Wil je meer weten?

Coördinator jeugdroeien: dguej.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 april 2021