Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Indienen nieuwsbericht

 

Ieder lid kan en mag een bericht opstellen. Mail je bericht naar:  retsambew.[antispam].@rvrijnland.nl

Richtlijnen

 • Bondige titel: korte! bondige titel (maximaal zo'n 70 karakters).
 • Naam auteur: één naam, de persoon die verantwoordelijk is voor inhoud incl. de afbeeldingen. Dit is standaard de indiener tenzij niet duidelijk is wie dat is.
 • Minimaal één foto: zonder deze foto wordt het bericht NIET geplaatst. Je kunt wel verwijzen naar een foto die al op de site staat. Mail foto's als bijlage (dus niet in de tekst). De webmaster moet ze er namelijk allemaal weer uithalen! De afmeting van een foto's in een bericht wordt door de webmaster altijd verkleind naar zo'n 600x600px, vaak nog kleiner). Je mag deze foto's ook per whatsapp naar de webmaster sturen.
 • Auteursrecht: Alle foto's en afbeeldingen moeten voldoen aan de wet (auteursrecht en portretrecht, zie hieronder). Dus niet zomaar een plaatje van internet plukken. Jij blijft verantwoordelijk voor eventuele consequenties.
 • Max 3 foto's. Als het een wat langer bericht wordt is het leuk om daar een paar extra foto's bij te doen, een plaatje zegt soms meer dan woorden. Alleen als het bericht erg lang is kan er wellicht nog een foto bij. Het bericht is niet bedoeld als fotoalbum. Heb je meer foto's of video's van een activiteit, upload deze dan hier in oorspronkelijke resolutie, dan worden ze in een apart fotoalbum geplaatst waar leden deze weer kunnen downloaden. Bij méér dan drie foto's zal de webmaster zelf een keuze maken.
 • Video: Er kan maximaal één video in het bericht geplaatst worden. Je kunt deze hier uploaden. De video verschijnt altijd onderaan het bericht.
 • Inhoud: informeel eenvoudig, bondig, aantrekkelijk. Geen U, maar gewoon je of jij. Geen formele taal. Inhoud moet relatie hebben met onze verenging en geen afbreuk doen aan ons imago of ons bestuur, commissies of leden. Reclame of commerciële advertenties zijn niet toegestaan. 
 • Lengte: De lengte van het bericht mag je zelf bepalen. Maar als het te lang is wordt het bericht slecht gelezen.
 • Plaatsing: De webmaster kan de inhoud aanpassen of weigeren. Na indienen kan het 3 dagen duren voordat je bericht op site verschijnt. In de meeste gevallen zal het bericht sneller geplaatst kunnen worden (afhankelijk van de beschikbaarheid van de webmaster).
  Bericht worden geplaatst in het berichtensysteem van e-Captain.
 • Toetsing: Bij twijfel over de plaatsing van je bericht op onze website wordt de hoofdredactie en/of het bestuur geraadpleegd. De hoofdredactie bewaakt namens het bestuur de opzet, structuur, kwaliteit en actualiteit van de website.

Bestand

Tekst aanleveren als .txt .doc .docx. bestand. Stuur géén PDF (daar kunnen we niets mee). Ook geen andere bestanden met grafische opmaak. Géén foto's en/of afbeeldingen in je tekst maar stuur deze apart op. Geef in de tekst aan (bijv: [foto-1], [foto-2 enz.) aan waar ongeveer de foto's moeten komen.

Openbaar of besloten

Standaard worden berichten openbaar op de website geplaatst (de hele wereld kan deze zien). Als je dat niet wilt kun je aangeven dat het bericht besloten moet zijn. Alleen leden hebben dan toegang. In enkele gevallen kan de webmaster het bericht ook als besloten markeren. De aankondiging (titel, foto en eerste 100 karakters) blijft wel openbaar. 

Verantwoordelijkheid

De auteur/indiener is én blijft ook na plaatsing verantwoordelijk voor de inhoud. Deze moet voldoen aan de wet (met name wet t.a.v. auteursrecht en portretrecht en de privacywet). Mogelijke boetes worden door het bestuur verhaald bij de auteur/indiener van het bericht. 

 • Auteursrecht
  Ga ervan uit dat op iedere afbeelding, foto, video, tekening enz. auteursrecht rust. Je hebt dus altijd toestemming nodig van de maker (fotograaf, tekenaar enz.) om het materiaal te publiceren. Stuur dus nooit foto's of plaatjes die je van internet hebt gedownload, hoe makkelijk dat ook gaat, tenzij je echt zeker weet dat dat van de fotograaf mag. De boete kan oplopen tot duizenden euro's! Het internet wordt continu door robots (automatische zoekmachines) afgespeurd op illegaal gebruik. We hebben er (helaas) ervaring mee.
 • Privacywet
  Hou je aan de privacywetgeving. Plaats nooit zomaar persoonsgegevens. Let goed op het gebruik van foto's, namen, adressen, e-mailadressen, telefoonnummers en andere gegevens waarmee iemand te herleiden is. Voor een besloten bericht (alleen leden) zijn wat meer mogelijkheden. Neem bij twijfel contact op met de privacy coördinator van Rijnland! Besef dat een openbaar bericht wereldwijd beschikbaar is voor spammers, criminelen, hackers enz. Meer info:  Privacy regels website (ledenbibliotheek). 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 15 februari 2024