Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Indienen nieuwsbericht

 

Ieder lid kan en mag een bericht opstellen voor de website. Het bericht wordt getoond op de homepagina van de website en komt automatisch in de twee-wekelijkse nieuwsbrief.
Bij een besloten bericht zijn alleen de eerste paar regels zichtbaar. Om verder te kunnen lezen moet je inloggen (alleen leden).
Mail je bericht naar: retsambew.[antispam].@rvrijnland.nl

Richtlijnen

 • Naam auteur
  Naam van het lid welke verantwoordelijk is voor inhoud incl. de afbeeldingen. Dit is standaard de indiener tenzij niet duidelijk is wie dat is. 
 • Bondige titel
  Korte duidelijke titel.
 • Minimaal één foto
  Zonder deze foto wordt het bericht NIET geplaatst. Je kunt wel verwijzen naar een foto die al op deze site staat. Mail foto's als bijlage (dus niet in de tekst). De webmaster moet ze er namelijk allemaal weer uithalen! De afmeting van een foto's in een bericht wordt door de webmaster altijd verkleind naar zo'n 700x700px, vaak nog kleiner). Je kan de foto's ook per whatsapp naar de webmaster sturen.
 • Auteursrecht
  Alle foto's en afbeeldingen moeten voldoen aan de wet (denk aan auteursrecht en het portretrecht, zie hieronder). Dus niet zomaar een plaatje van internet plukken. Jij blijft verantwoordelijk voor eventuele consequenties.
 • Niet teveel foto's.
  Als het een wat langer bericht wordt is het leuk om daar een paar extra foto's bij te doen, een plaatje zegt vaak meer dan woorden. Alleen als het bericht erg lang is kan er wellicht nog een foto bij. Het bericht is niet bedoeld als fotoalbum. 
 • Fotoalbum
  Heb je meer foto's of video's van een activiteit, upload deze dan hier in de oorspronkelijke resolutie (juist géén whatsapp foto's), dan worden ze in een apart fotoalbum geplaatst waar de leden deze kunnen zien en downloaden. 
 • Video
  Er kan maximaal één video in het bericht geplaatst worden. Je kunt deze hier uploaden. De video verschijnt altijd onderaan het bericht.
 • Inhoud
  Informeel eenvoudig, bondig, aantrekkelijk. Geen U, maar gewoon je of jij. Geen formele taal. Inhoud moet relatie hebben met onze verenging en geen afbreuk doen aan ons imago of ons bestuur, commissies of leden. Reclame of commerciële advertenties zijn niet toegestaan. 
 • Lengte
  De lengte van het bericht mag je zelf bepalen. Maar als het te lang is wordt het bericht slecht gelezen.
 • Plaatsing
  De webmaster mag de inhoud corrigeren of weigeren. Na indienen kan het 3 dagen duren voordat je bericht op de website verschijnt. In de meeste gevallen zal het bericht sneller geplaatst worden (afhankelijk van de beschikbaarheid van de webmaster).
  Bericht worden geplaatst in het berichtensysteem van e-Captain.
 • Toetsing
  Bij twijfel over de plaatsing van je bericht op onze website wordt de hoofdredactie en/of het bestuur geraadpleegd. De hoofdredactie bewaakt namens het bestuur de opzet, structuur, kwaliteit en actualiteit van de website.

Bestand

Tekst aanleveren als .txt .doc .docx. bestand zonder grafische opemaak/foto's enz.. Stuur géén PDF (daar kan ik niets mee). Ook geen andere bestanden met grafische opmaak. Dus géén foto's in de tekst, stuur deze apart mee. Geef in de tekst aan (bijv: [foto-1], [foto-2 enz.) aan waar deze ongeveer moeten komen.

Je bericht wordt omgezet naar HTML format. Alle foto's worden apart gekoppeld aan de tekst. De opmaak van je bericht past zich automatisch aan aan de breedte van je scherm (PC, laptop, Tablet, Smarphone).

Openbaar of besloten

Standaard worden berichten openbaar op de website geplaatst (de hele wereld kan deze zien). Als je dat niet wilt kun je aangeven dat het bericht besloten moet zijn. Alleen leden hebben dan toegang. In enkele gevallen kan de webmaster het bericht ook als besloten markeren. De aankondiging (titel, foto en eerste 100 karakters) blijft wel openbaar. 

Verantwoordelijkheid

De auteur/indiener is én blijft ook na plaatsing verantwoordelijk voor de inhoud. Deze moet voldoen aan de wet (met name wet t.a.v. auteursrecht en portretrecht en de privacywet). Mogelijke boetes worden door het bestuur verhaald bij de auteur/indiener van het bericht. 

 • Auteursrecht
  Ga ervan uit dat op iedere afbeelding, foto, video, tekening enz. auteursrecht rust. Je hebt dus altijd toestemming nodig van de maker (fotograaf, tekenaar enz.) om het materiaal te publiceren. Stuur dus nooit foto's of plaatjes die je van internet hebt gedownload, hoe makkelijk dat ook gaat, tenzij je echt zeker weet dat dat van de fotograaf mag. De boete kan oplopen tot duizenden euro's! Het internet wordt continu door robots (automatische zoekmachines) en AI (foto herkenning) afgespeurd op illegaal gebruik. We hebben er (helaas) ervaring mee.
 • Privacywet
  Hou je aan de privacywetgeving. Plaats nooit zomaar persoonsgegevens. Let goed op het gebruik van foto's, namen, adressen, e-mailadressen, telefoonnummers en andere gegevens waarmee iemand te herleiden is. Voor een besloten bericht (alleen leden) zijn wat meer mogelijkheden. Neem bij twijfel contact op met de privacy coördinator van Rijnland! Besef dat een openbaar bericht wereldwijd beschikbaar is voor spammers, criminelen, hackers enz. Meer info:  Privacy regels website (ledenbibliotheek). 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 april 2024