Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Botentoewijzing zomer 2019

Geplaatst op 18-04-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Willeke van der Weide

Op woensdag 3 april is met een grote groep ploegencoördinatoren gesproken over de botentoewijzing van de achten, vieren en tweeën. Het was een zinvolle en prettige bespreking waarin iedereen meedacht om tot een oplossing te komen waar alle roeiers zich in kunnen vinden.


Procedure
Dit jaar is door middel van een Excel/spreadsheet aan alle ploegen gevraagd hun planning en bootvoorkeur aan te geven. Dit heeft goed gewerkt, als input voor de discussie. Tevens is het excel tijdens de bijeenkomst verder ingevuld. We hebben ook afgesproken dat de ploegcoördinatoren verantwoordelijk blijven om dit excel bij te houden en aan te vullen! Bij het combi-gebruik van boten dienen ploegen hun tijden met elkaar te plannen, wat ook al op de avond zelf is besproken wat dan gewenst zou zijn.


De achten
Vooraf was al bekend dat er aanpassingen noodzakelijk zijn ivm het scull-riggeren van de Rijnland (Hudson8). De bestaande scullacht Nieuwland kan de vraag/het gebruik van een dubbelacht onvoldoende opvangen. De Rijnland werd (tot vorig jaar) relatief weinig gebruikt en wordt als moeilijk ervaren als boordacht. Vandaar dat is besloten om de Rijnland scull te riggeren.

Voorstellen/besluiten (die ingaan vanaf 1 mei 2019 t/m einde zomerperiode. Definitieve datum voor ingaan van de winterperiode moet nog vastgesteld worden):

 • Heren vet.D van Rijnland naar Daan vd Linde , zaterdagochtend 8u
 • Peters-8 blijft DvL, zaterdagochtend om 9.30 uur.
 • Dames Vet. C in Koos Bazuin , zat.ochtend 9.30.
 • Dames Vet. EF van DvL naar Koos Bazuin, zat.ochtend 8u en zondagochtend 10.30 uur.
 • Gebruik van de Lapland en Pinewood blijft onveranderd.
 • De Rijnland wordt eind april opgeriggerd als 8x+.


De vieren
Hier is nog een probleem te verwachten voor de DMO en FISA Masters. De Hoornwijck is de enige 4x en er is vraag naar minimaal twee 4x voor deze wedstrijden. Mogelijk lukt het een boot te lenen. De huidige toewijzingen blijven geldig. De Veel Gevaer wordt boordgeriggerd. De ploegcoördinatoren kunnen in de excel om de botentoewijzing te zien en aanpassingen te maken, mocht dat niet lukken, laat het dan weten!


De tweeën
De ploegen hebben ook hier de excel aangevuld en met elkaar gekeken naar de botenverdeling. Het is voor de komende wedstrijden gelukt, fijn te merken dat ploegen hierin flexibel zijn! De toewijzing zal per wedstrijd steeds goed bekeken moeten worden om iedereen van een boot te voorzien. Dit geldt met name bij de DMO. Streven is om voor medio mei definitieve toewijzing voor de DMO rond te hebben. Dus hierbij nogmaals verzoek om het excel zo snel mogelijk in te vullen! Van iedere ploeg kan er iemand inloggen? Zo niet, laat het dan even weten!


Skiffs
Voor de toewijzing van de skiffs kwamen we op donderdag 11 april bij elkaar. Op basis van de informatie is tot een toewijzing gekomen die aan de skiffeurs bekend is gemaakt. Omdat de toewijzing aan snelle wijziging onderhevig is, zoeken we nog naar een handige manier van publicatie.

Verder: mededelingen

 • Naar aanleiding van opmerkingen van de KNRB wordt aan de ploegen verzocht (i.e. verplicht gesteld) uniforme (wedstrijd)kleding te dragen, dwz bij het wedstrijdpak vergelijkbare ‘onderkleding’ voor benen en armen.
 • Het Veiligheidsconvenant wordt ondersteund door alle naburige verenigingen en heeft betrekking op oa: het dragen van goed zichtbare ( gele) hesjes; aan de goede wal varen.

Het convenant "Veilig varen doe je samen" is beschikbaar in de bibliotheek. En hier ook nog even de verwijzing naar onze websitepagina over veiligheid: https://www.rvrijnland.nl/veiligheid

 • Op deze pagina zijn ook de regels over roeien bij vorst , mist ed. beschreven. We hebben benadrukt dat alle leden dezelfde verantwoordelijkheid hebben om deze regels te handhaven. De ploegcoördinatoren worden verzocht zonodig hun ploeg, en elkaar, hier op aan te spreken.
 • Het ‘stuurliedenprobleem’. We merken dat er bij meerdere ploegen een probleem is om stuurlieden te vinden. De vraag is gesteld of we een stuurman of -vrouw van een andere vereniging bij de trainingen in mogen zette. Dit is in het bestuur besproken en besloten is dat stuurlieden van andere verenigingen mogen sturen mits zij eerst aan (een lid van) de examencommissie tonen stuurbevoegd te zijn.
 • We inventariseren daarnaast of er bij de jeugd leden zijn die als stuurman of – vrouw opgeleid willen worden.

 

Willeke van der Weide
Wedstrijdcommissaris

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024