Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

CARR viert 25-jarig bestaan met een Pub-Quiz

Geplaatst op 28-03-2024  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paijmans

2024-03-28-carr-viert-25-jarig-bestaan-met-een-pub-quiz-1Hebben jullie wel eens aan een Pub-Quiz meegedaan? Nou, voor mij was het afgelopen dinsdag zo ver. De CARR (Commissie Aangepast Roeien Rijnland) vierde die dag het 25-jarig bestaan in de boerderij van Irene Vogel te Alphen aan den Rijn. Onderdeel van de daar gehouden, voortreffelijke georganiseerde en zeer uitgebreide High Tea was die vermaledijde Pub-Quiz. Goed voor je zelfvertrouwen. Zeker als je wat ouder bent en je je geheugen scherp in de gaten moet houden.

Laat ik maar meteen beginnen. Wanneer en waar worden de Europese- en Wereldkampioenschappen roeien gehouden en wat betekent VAR? Nou ja, moet ik dat weten? Je telefoon jeukt dan in de zak, maar het is flauw dat medium stiekem te raadplegen.

Er waren natuurlijk ook voor de hand liggende vragen. Wie was de eerste voorzitter van de Stichting Aangepast Roeien? Guus van Leeuwe! En wie nam het initiatief tot het aangepast roeien op Rijnland? Dat is Han Ponneker en laat hij dinsdag j.l.  nou aanwezig zijn. Han is bejaard maar zijn vriendelijkheid, zijn wijsheid en zijn kennis hebben daar niet onder geleden. Een eer en genoegen om even naast hem te zitten en samen de wereld te verbeteren. En wie is de huidige voorzitter van de CARR? Dat is Irene Vogel, de gastvrouw van de viering van het 25-jarig bestaan. En zo maakte ik ook kennis met Gerrie Jansze en Toos Gijsbels beiden kartrekkers van het aangepast roeien. Het was een bonte mengeling daar in die boerderij. Deelnemers, leden, organisatoren, bestuursleden en walkapiteins, die de verantwoording hebben dat alles op rolletjes loopt tijdens een tocht.

2024-03-28-carr-viert-25-jarig-bestaan-met-een-pub-quiz-3En wat is de STARHP? De Stichting Aangepast Roeien Han Ponneker bevordert het roeien door mindervalide personen bij roeivereniging Rijnland met het verschaffen van middelen. Toen het aangepast roeien' in het jaar 2000 bij roeivereniging Rijnland werd geïntroduceerd werd als eis gesteld dat dit niet of zo min mogelijk ten koste zou gaan van de rest van de vereniging. Dit betekende dat voor grote investeringen, zoals de tillift, het instaphekje, de wherries e.d., een beroep moest worden gedaan op sponsors en op leden met sympathie voor het aangepast roeien. Het ‘grote’ geld werd bijeen ‘geschooid’, zoals hij dat zelf noemt, door Han Ponneker. Voor zijn verdienste is een boot en de stichting naar hem vernoemd. Maar er bleven ook ‘kleinere’ voorzieningen nodig. Daarvoor worden de donaties van de "Vrienden van het Aangepast Roeien'' vooral voor gebruikt. Denk hierbij aan ingekorte riemen, reddingsvesten inclusief het onderhoud, cursussen/instructies voor de begeleiders, ‘aangepaste’ handschoenen, e.d.

2024-03-28-carr-viert-25-jarig-bestaan-met-een-pub-quiz-2Oh ja, we hadden het over de Pub-Quiz. Een vraag wil ik alvast verklappen en dat is dat Peter Reimer recent voorzitter is geworden van de STARHP en ook de feestgangers toesprak namen de STARHP. Dat is het nut van zo’n Pub-Quiz. Dat je spelenderwijs de deelnemers bekend maakt met in dit geval ‘het aangepast roeien’ op onze vereniging. Er waren meer, niet zo moeilijke vragen. Wat is de hoofdstad van Canada? Wat is het nationale dier van Australië? In welk jaar viert Rijnland het 60-jarig bestaan? Al met al 42 vragen en ik weet zeker dat onze groep niet gewonnen had, maar dat de verschillende tafels wat het aantal goede antwoorden betreft niet ver uit elkaar lagen.

Nog een belangrijke vraag. Van wie kregen we die prachtige mokken met daarop het embleem van het aangepast roeien en de tekst 25 jaar. Die waren aangeboden door Hetty Vogelezang als dank dat zij al zoveel jaren optrekt met het aangepast roeien. Dank je wel Hetty!

En hoeveel contributie betaal je per jaar als je donateur wordt van het aangepast roeien? Dat is 20 Euro. Er is een aantal leden van de RV Rijnland donateur, maar we kunnen er best meer gebruiken. Het nummer van de bankrekening is NL46 INGB 0006 7017 95 t.n.v. Stichting Aangepast Roeien Rijnland. Nadere informatie bij Peter Reimer, Liesbeth Nieuwenhuis en ondergetekende.

Zo zie je maar. Vragen en antwoorden genoeg en dat allemaal rond dat fantastische initiatief om op Rijnland het aangepast roeien op de kaart te zetten. Doen jullie ook mee?

Joost Paijmans

 Meer foto's

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023