Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

STARR zoekt vrienden

Geplaatst op 01-02-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Cissy Böck  -  Bron: STARR

Interview met Guus van Leeuwe, voorzitter van de Stichting Aangepast Roeien Rijnland, tekst: Cissy Böck.

Op de laatste ALV in 2016 nam Guus van Leeuwe in de rondvraag het woord. Hij vroeg belangstelling voor de STARR (Stichting Aangepast Roeien Rijnland) en gaf aan dat deze  stichting nieuwe donateurs nodig had en ze dan ook een warm welkom zou heten.
Ik zat erbij en hoorde het aan. Maar, … STARR of CARR, zijn dat niet andere woorden voor hetzelfde begrip? Een vraag die bij mij opkomt, houdt wellicht ook andere leden van de roeivereniging bezig, daarom heb ik Guus om nadere toelichting gevraagd.

Wat is en doet de STARR nu precies en hoe verhouden STARR en CARR zich tot elkaar?
Van vrijwilligers bij de CARR (Commissie Aangepast Roeien Rijnland) hoorde ik wel dat de CARR-leden enorm veel baat hebben bij het roeien. Ze krijgen vaak meer zelfvertrouwen en worden niet alleen mentaal gesterkt, maar ook fysiek. Een aantal van hen heeft zelfs gemerkt dat zij na enige tijd meer konden dan voorheen, of meer konden dan zij voorheen voor mogelijk hielden.

Roeivereniging Rijnland faciliteert dat aangepast roeien. Maar, aangepast roeien is duurder dan gewoon roeien, er zijn immers andere middelen en extra hulpmiddelen voor nodig. Dus extra kosten voor de vereniging, vandaar dat meer dan vijftien jaar geleden de STARR in het leven is geroepen. Deze stichting beijvert zich om naast de giften van Vrienden van het aangepast roeien (leden van Rijnland) ook externe fondsen te verwerven voor deze extra’s.

Andere middelen en extra hulpmiddelen? Denk bijvoorbeeld aan de kraan en het instaphekje, aan handschoenen met riembestendigende bevestiging, aan aanpassingen aan de boten en riemen en rolwiegen om de boten makkelijk het water in te krijgen. Overigens, bij die rolwiegen, door Bart Timmermans bedacht en met anderen uitgevoerd, zijn alle wherryroeiers gebaat. Dan is er nog de aanschaf van reddingsvesten, deze moeten jaarlijks gekeurd en na een aantal jaren vervangen worden. Bovendien is ook de aankoop van twee wherry’s, De Vrouw Venner en De Valk, mogelijk gemaakt door inspanningen van de STARR. Kortom, te veel om op te noemen. Kleine zaken, grote zaken. Daarom zijn en blijven financiële bijdragen van leden en externen nodig.

Guus vertelt over de CARR, over de enthousiaste roeiers en de trouwe vrijwilligers die dat roeien elke week weer voor hen mogelijk maken. Wat eens begon in het klein, Han Ponneker had één roeier die hij begeleidde, is uitgegroeid tot een goedlopende en goedgeorganiseerde roeiactiviteit. Zonder vrijwilligers is dit allemaal niet mogelijk. En… dat realiseren vele Rijnland-leden zich misschien helemaal niet, zonder de financiële steun van de STARR aan de roeivereniging zouden de noodzakelijke extra’s voor de CARR geheel op het budget van de vereniging komen.

Het bestand van donateurs aan de STARR vergrijst, daarom vreest Guus voor de financiële armslag van de stichting en dat is niet gunstig voor de beurs van de vereniging en daardoor wellicht ook niet voor de activiteiten van de CARR. Hij doet dan ook een beroep op alle leden van de vereniging, jong en oud, nieuw of al jaren lid, om Vriend te worden. Donateurs zijn nodig, nu en in de toekomst.

Vriend worden? Voor een bedrag van € 14,00 per jaar kun je de STARR helpen om het werk van de CARR te ondersteunen. En voor een bedrag van € 140,00 word je Vriend voor het leven. Zeg het voort!

Weet dat de stichting los staat van de Roeivereniging Rijnland en daardoor door de Belastingdienst erkend wordt als een ‘het algemeen nut beogende instelling’, wat wil zeggen dat donateurs hun giften kunnen aftrekken voor de inkomstenbelasting en dat de stichting zelf geen btw hoeft af te dragen.

Heb je in dezen nog wensen, Guus?
‘Het zou wenselijk zijn als nieuwe Rijnlandleden in het welkomstpakket naast informatie over de vereniging ook het aanmeldingsformulier voor de STARR zouden aantreffen, want een Vriend of een Vriend voor het leven helpt het aangepast roeien. Kent de lezer van dit stukje Rijnlanders die nog geen vriend zijn, spoor ze aan. De STARR zoekt Vrienden, jong en oud, nieuw lid, al jaren lang lid; het zou mooi zijn als alle Rijnland-leden Vriend van het aangepast roeien werden.’

Meer informatie:  www.rvrijnland.nl/STARR

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024